Χριστιανικά Σωματεία: «Να ανοίξουν οι εκκλησίες – Να εφαρμοστούν τα μέτρα που ισχύουν στα καταστήματα τροφίμων»

Χριστιανικά Σωματεία: «Να ανοίξουν οι εκκλησίες – Να εφαρμοστούν τα μέτρα που ισχύουν στα καταστήματα τροφίμων»

Στη συλλογή υπογραφών ώστε να ανοίξουν οι εκκλησίες την Ανάσταση προχωρούν τα Χριστιανικά Σωματεία.

«Οι υπογράφοντες ζητούμε επωνύμως από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς, τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού (μεγάλες αποστάσεις των πιστών εντός και εκτός ναού με ενεργοποιημένα τα εξωτερικά μεγάφωνα). Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα που συλλέγει τις εν λόγω υπογραφές.

Μάλιστα, τα «Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία» έχουν δημιουργήσει ένα βίντεο το οποίο προβάλλεται στο youtube με τίτλο «Γιατί; Γιατί έκλεισαν το σπίτι μας;» ενημερώνοντας τον κόσμο για την κατάσταση των κλειστών ιερών ναών.
Το βίντεο προβάλλει εικόνες και πλάνα από άλλες ομόδοξες χώρες όπου οι ιερείς κοινωνούν τους πιστούς, τηρώντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους τα «Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία» καλούν τον Ελληνικό λαό να σκεφτεί, γιατί στη χώρα μας έκλεισαν οι ιεροί ναοί και δεν έγινε καμιά συζήτηση να συνεχιστεί η λειτουργία τους, εφαρμόζοντας τα ίδια μέτρα που ισχύουν στις τράπεζες και τα καταστήματα τροφίμων όταν μάλιστα σε άλλες ομόδοξες χώρες επιτρέπεται η λειτουργία του ιερού ναού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία απευθύνονται προς τον ελληνικό λαό και τον καλούν να σκεφθεί με την απλή λογική: Γιατί έκλεισαν τα Σπίτια μας, οι Ιεροί Ναοί; Γιατί να μην εφαρμοστούν και στους Ιερούς Ναούς τα μέτρα που εφαρμόζονται στις Τράπεζες και στα καταστήματα τροφίμων; Πώς νοείται στην Ελλάδα να ισχύει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που σε άλλες ομόδοξες χώρες επιτρέπεται η λειτουργία των Ναών με τη συμμετοχή των πιστών; Ζητούμε να κάνουμε Ανάσταση με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα στους Ιερούς Ναούς, τα Σπίτια μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.