Μητροπολίτης Μαντινείας για Θεία Κοινωνία: «Ζήτημα που δεν κουβεντιάζουμε – Θα προσφέρεται χωρίς δεύτερη συζήτηση»

Μητροπολίτης Μαντινείας για Θεία Κοινωνία: «Ζήτημα που δεν κουβεντιάζουμε – Θα προσφέρεται χωρίς δεύτερη συζήτηση»

Για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, αλλά και την άρση των μέτρων περιορισμού, μίλησε στο ραδιόφωνο της Τρίπολης, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος.

Ο Μητρπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας αναφερόμενος στο άνοιγμα ναών και απαντώντας στο εάν είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν τους πιστούς ανέφερε: “Ύστερα από την ταλαιπωρία που υποστήκαμε με τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για να προστατέψει τους πολίτες ήρθε η ώρα αυτά να αρθούν. Χαιρόμαστε που περιορίζονται τα μέτρα. Εμπιστευόμαστε τους νόμους της Πολιτείας, γιατί στην εκκλησία υπάρχει πειθαρχία στους νόμους της Πολιτείας. Και οι κυβερνήσεις είναι σταλμένες από τον θεό για να κυβερνούν και να προστατεύσουν τους πολίτες”, ενώ συμπλήρωσε: “Δεν μπορούμε να πάρουμε μεζούρα μέσα στο ναό και να μετράμε την απόσταση από πιστό σε πιστό. Εμείς ετοιμάζουμε τα στασίδια και τα καθίσματα για να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις. Επίσης θα έχουμε τα μεγάφωνα των ναών σε λειτουργία για να μπορούν οι πιστοί να παρακολουθούν και απ έξω την λειτουργία”.

Αναφορικά με την ημέρα της γιορτής των Πολιούχων της Τρίπολης γνωστοποίησε πως για πρώτη φορά στα χρονικά θα τελεστεί η θεία Λειτουργία υπαίθρια σε ανοιχτό χώρο – και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Άρεως – προκειμένου να μετέχει όλος ο κόσμος με τις απαραίτητες αποστάσεις. Παράλληλα ο Μητροπολίτης ανέφερε πως δεν θα γίνει η λιτανεία, ενώ η Λειτουργία θα αρχίσει στις 07:00 και θα τελειώσει στις 10:00. “Φέτος πρέπει να έρθουν όλοι οι πιστοί για να τιμήσουμε τους Πολιούχους μας αλλά και να προσευχηθούμε και για την πανδημία αυτή που μας βρήκε”, υπογράμμισε.

Για την Θεία Κοινωνία και τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, τόνισε: “Η Θεία Κοινωνία είναι ζήτημα που δεν το κουβεντιάζουμε. Θα προσφέρεται χωρίς δεύτερη συζήτηση τηρώντας φυσικά τα μέτρα”, ενώ συμπλήρωσε: Η Θεία Κοινωνία για τον Έλληνα πιστό ορθόδοξο είναι ανάγκη, όπως η αναπνοή. Προσπαθούν – με την ευκαιρία του κορωνοϊού – να παρεισφρήσουν και άλλα πράγματα και να χλευάσουν το μυστήριο της θείας Κοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος δήλωσε: “Η εκκλησία δεν θέλησε να δημιουργήσει προβλήματα στην Πολιτεία. Κάνει υπομονή και δείχνει ανοχή. Χρειάζεται προσοχή και από τις δύο πλευρές για να μην οδηγηθούμε σε ανατίναξη. Εκκλησία και Πολιτεία συμπορεύονται. Αν λείψει η εκκλησία δεν μπορεί να είναι Ελλάδα και αν λείψει η Πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί. Βέβαια η Ελλάδα χωρίς Πολιτεία έχει βρεθεί χωρίς εκκλησία ποτέ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.