ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το ιερό της ελληνορθόδοξης εκκλησίας που γλίτωσε από την έκρηξη στη Βηρυτό εντυπωσιάζει το BBC (βίντεο)

Το ιερό της ελληνορθόδοξης εκκλησίας που γλίτωσε από την έκρηξη στη Βηρυτό εντυπωσιάζει το BBC (βίντεο)

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό αποτελεί το θέμα ενός βίντεο του BBC, με το βρετανικό δίκτυο να σημειώνει ότι η «επιβίωση» του ιερού από την πανίσχυρη έκρηξη φέρνει ελπίδα.

Σύμφωνα με το BBC, o συγκεκριμένος ναός στη γειτονιά Αχράφιεχ απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη στο λιμάνι, η οποία στοίχισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο πάτερ Youil Nassif περιγράφει στη ρεπόρτερ του BBC το θέαμα που αντίκρυσε μπαίνοντας στην εκκλησία για να ελέγξει τη ζημιά, το οποίο ήταν αρχικά αποκαρδιωτικό, αφού το κεντρικό κλίτος (δηλαδή ο κυρίως ναός) είχε υποστεί μεγάλες ζημιές. Πλησιάζοντας όμως στο ιερό διαπίστωσε κάτι απίστευτο: Ο χώρος αυτός ήταν σχεδόν άθικτος, ενώ το καντήλι που υπήρχε στην Αγία Τράπεζα παρέμενε αναμμένο.

«Προστατευμένος από το εικονοστάσι, ο ιερός αυτός χώρος ήταν σχεδόν “αλώβητος”, συμπεριλαμβανομένου και ενός καντηλιού που δεν είχε σβήσει κατά την έκρηξη», αναφέρει το BBC στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο, που περιλαμβάνει και σκηνές από τις κάμερες ασφαλείας του ναού για του λόγου το αληθές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αποκαλέστε με αν θέλετε αφελή, αλλά ένιωσα ότι ήταν απίστευτο. Ένιωσα σαν να ήταν ένα μήνυμα από τον Θεό, που έλεγε “θα είμαι στα πλευρό σας, θα τα καταφέρουμε”», αναφέρει ο πάτερ Nassif.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.