ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Θα στερηθούμε τα Θεοφάνεια επειδή οι Χριστιανοί δεν πρόσεξαν»

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Θα στερηθούμε τα Θεοφάνεια επειδή οι Χριστιανοί δεν πρόσεξαν»

Όλα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του κατά Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως σήμερα το πρωί

“Φέτος δεν θα μπορούσε κατά πως φαίνεται εξαιτίας της λίγης επιμέλειας που δείξαμε κατά αυτήν την περίοδο και που καθιστά πλέον την κατάσταση της πανδημίας για τους δύο μήνες που έρχονται ακόμη πιο επικίνδυνη για τον τόπο μας.

Θα το στερηθεί και η Εκκλησία επειδή οι Χριστιανοί μας έπρεπε να προσέξουν λίγο περισσότερο. Θα στερηθούμε λοιπόν ξανά αυτήν την μεγάλη γιορτή. Θα τελέσουμε όμως τις Ακολουθίες όλες σε όλους τους ναούς”

Αυτά ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του κατά Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως σήμερα το πρωί.

Εξήγησε στους πιστούς πως μπορούν να προμηθευτούν τον αγιασμό ζητώντας πάντως πολλή προσοχή,

Ανέλυσε τι σημαίνει ο αγιασμός, είπε πως “Άγιος είναι ο μετανοημένος αμαρτωλός”, πως “ η Θεία Λειτουργία είναι έργο του λαού”, πως “θα καταλάβουμε την χάρη του Θεού σαν ένα νερό που μας ραντίζει”.

Εξήγησε για ο αγιασμός γίνεται και στην θάλασσα, λέγοντας πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως είναι στοιχείο θανάτου, και με τον Χριστιανισμό γίνεται στοιχείο ζωής και μέσω αυτού αναβαπτίζεται στην Βασιλεία των Ουρανών. Γιατί στην θάλασσα, αναρωτήθηκε, και εξήγησε γιατί την φοβόντουσαν στα αρχαία χρόνια και δεν μπορούσαν να την εξερευνήσουν. ”Σε αυτήν την θάλασσα που την φοβόταν ο άνθρωπος η Εκκλησία ρίχνει τον Σταυρό” είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρακολουθήστε ολόκληρο το κήρυγμα από το 02.36.00:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.