Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης: “Οι άνθρωποί μας, δεν γεννήθηκαν για να πεθάνουν πρόσφυγες”

Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης: “Οι άνθρωποί μας, δεν γεννήθηκαν για να πεθάνουν πρόσφυγες”

«Αφήστε τον λαό μας να ζήσει» τόνισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, από το βήμα της διεθνούς διάσκεψης για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών στη Μ. Ανατολή που διεξάγεται στην Αθήνα, την οποία χαρακτήρισε άμβωνα για να ακουστούν όσα συμβαίνουν.

«Οι άνθρωποί μας πληρώνουν με το αίμα τους. Μεταφέρω σε όλο τον κόσμο τον πόνο των Σύρων και των Λιβανέζων, των δικών μας ανθρώπων, που ψευδώς τούς αναγγέλθηκε η άνοιξη» υπογράμμισε ο πατριάρχης Αντιοχείας.

Χαρακτήρισε καταστροφή του πολιτισμού αυτό που γίνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή. «Οι άνθρωποί μας, δεν γεννήθηκαν για να πεθάνουν πρόσφυγες, ούτε τα παιδιά μας για να τα ξεβράζουν τα κύματα.

Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εκείνοι που μιλούν για προστασία των χριστιανών θα πρέπει να επιδιώξουν να αποκατασταθεί η ειρήνη» και κατέστησε σαφές πως «εμείς οι Χριστιανοί αρνούμαστε να υπολογιστούμε ως μειονότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφέρθηκε στους δύο απαχθέντες μητροπολίτες, για τους οποίους, όπως είπε, αδιαφορεί η διεθνής κοινότητα και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.