ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πατριάρχης Μόσχας: Πως θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία

Πατριάρχης Μόσχας: Πως θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών αποκάλεσε την τρομοκρατία νέα μορφή της εμμονής και ζήτησε να πολεμηθεί όχι μόνο με τη χρήση στρατιωτικών μεθόδων, αλλά και μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

“Ο κόσμος είναι τώρα αντιμέτωπος με μια διαφορετική εμμονή, μια διαφορετική τρέλα, την οποία ονομάζουμε τρομοκρατία”, είπε ο Πατριάρχης μετά από τη Θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στο Καλίνινγκραντ, την Κυριακή.

Είπε επίσης ότι η τραγωδία που συνέβη στο Παρίσι δείχνει “εμμονή των ανθρώπων για την επίτευξη πολιτικών στόχων χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε μεθόδους, ακόμη και με την καταστροφή αθώων ανθρώπων.”

“Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν πρέπει μόνο να είναι στρατιωτικός. Όχι μόνο οι ειδικές υπηρεσίες, αλλά και οι απλοί άνθρωποι θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτή τη φρικτή ατυχία αυτής της ηλικίας μέσω της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και ίσως του πιο σημαντικού από όλα μέσω της προσευχής και μέσω της αύξησης του επιπέδου της πίστης μας” η πατριάρχης είπε.

Ο πατριάρχης είπε πως το ένα πράγμα είναι συνδεδεμένο με το άλλο και «η απομάκρυνση του Θεού από τον κόσμο μας, η καταστροφή των ιερών τόπων και των ιδανικών, η εμμονή με σκοτεινά πνεύματα – όλα αυτά τα πράγματα είναι κρίκοι μιας αλυσίδας φρικτής.”

“Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν είναι μόνο καθήκον του κράτους, των υπαλλήλων επιβολής του νόμου, των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι επίσης καθήκον του κάθε ενός από εμάς. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε στην ελευθερία που μας έδωσε ο Θεός, έτσι ώστε να μην υπάρχει εμμονή, συμπεριλαμβανομένης της εμμονής που καθορίζεται από πολιτικές ιδέες και ιδεολογίες και μπορεί να μας στερήσει την εικόνα του Θεού και να μας κάνει να διαπράξουμε φρικτά εγκλήματα », είπε.

«Η σημερινή τρομοκρατία είναι μια διάγνωση, όχι για συγκεκριμένες περιπτώσεις λαών και χωρών, είναι μια διάγνωση για ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό. Γιατί εγώ όλα αυτά συμβαίνουν; Η Εκκλησία έχει μόνο μία απάντηση:…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρίχτε μια ματιά στο εσωτερικό σας μετανοήστε και πάλι και στραφείτε προς τον Θεό. Ας προσφέρουμε μια καθολική προσευχή σε διάφορες γλώσσες, με διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και μέσα από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις στον Θεό, τον Δημιουργό, ώστε να ελεήσει την ανθρώπινη φυλή και να μας σώσει από την αιχμαλωσία των φρικτών εμμονών” τόνισε ο Πατριάρχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.