Στους Έλληνες στρατιωτικούς σήμερα ο μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως

Στους Έλληνες στρατιωτικούς σήμερα ο μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου να επιστρέψουν σύντομα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στο σπίτι τους.

Ανακοίνωσε δε ότι ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος θα επισκεφθεί σήμερα Κυριακή του Πάσχα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, αφού έλαβε την άδεια των αρχών για αυτό έπειτα από επίμονες προσπάθειες πολλών ημερών.

Αναλυτικότερα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειες τους και στα καθήκοντά τους».

Περιστοιχιζόμενος από πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό απηύθυνε Μήνυμα για την εορτή του Αγίου Πάσχα προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Εκφράζοντας τις ευχές του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε:

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το ”Χριστός Ανέστη” και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους.

Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.