ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο Μ. Τσαβούσογλου μου είπε ότι θα ξανανοίξει η Χάλκη σύντομα» (βίντεο)

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο Μ. Τσαβούσογλου μου είπε ότι θα ξανανοίξει η Χάλκη σύντομα» (βίντεο)

Κατά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής ένωσης ΑΧΕΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε ότι «η ώρα που θα ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι κοντά».

Στη συνάντηση έγινε ειδική αναφορά στις εντατικές προσπάθειες που γίνονται από την ομογένεια στη Γερουσία των ΗΠΑ για να ξανανοιξει η Θεολογική Σχολή της Χαλκης.

Στη συνέχεια ο Παναγιότατος αποκάλυψε ότι στην συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου την προηγούμενη εβδομάδα, τον διαβεβαίωσαν ότι η ώρα που θα ξανανοίξει η Σχολή είναι πολύ κοντά.

«Μπορούμε επομένως να είμαστε πολύ αισιόδοξοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βαρθολόμαίος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας για την οικονομική δωρεά της ΑΧΕΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και παρόντες ήταν ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Carl Hollister, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Καναδά Κρίς Αργυρίου, ο Μητροπολίτης Προύσης & Έξαρχος Βιθυνίας, Ἐλπιδοφόρος και ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Ζαχαριάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.