ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο «σφράγισε» το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας – Επιβεβαίωση pronews.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο «σφράγισε»  το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας – Επιβεβαίωση pronews.gr

Προς αυτοκεφαλία οδεύει η Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως τo pronews.gr είχε προειδοποιήσει σχετικά προ ημερών.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Αρχιγραμματεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η ανακοίνωση αναφέρει πως:

»Ἀνακοινοῦται ὅτι ἐντός τῶν πλαισίων τῆς προετοιμασίας τῆς ἀποφασισθείσης ἀπονομῆς αὐτοκεφάλου καθεστῶτος εἰς τήν ἐν Οὐκρανίᾳ Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον ἐξωνόμασεν ὡς Ἐξάρχους αὐτοῦ ἐν Κιέβῳ τόν Πανιερώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Παμφίλου κ. Δανιήλ, ἐξ Ἀμερικῆς, καί τόν Θεοφιλέστατον Ἐπίσκοπον Edmonton κ. Ἱλαρίωνα, ἐκ Καναδᾶ, ἀμφοτέρους διακονοῦντας τούς ἐν ταῖς χώραις αὐταῖς Οὐκρανούς Ὀρθοδόξους ὑπό τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 7ῃ Σεπτεμβρίου 2018»

Οπως είχε αναφέρει προ ημερών το pronews.gr, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Π.Ποροσένκο πανηγύριζε ήδη.

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο του κ. Βαρθολομαίου αποφάσισε, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν τη γνώμη της Μόσχας, ότι μπορεί να δώσει σε όλα τα κράτη το δικαίωμα να ιδρύσουν μια τοπική εκκλησία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποροσένκο. «Και πρώτα απ’ όλα είναι δικαίωμα της Ουκρανίας να δημιουργήσει τοπική εκκλησία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε ανακοίνωση του ρίχνοντας βόμβα μεγατόνων.

“Εκατομμύρια Ουκρανοί περιμένουν την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και αυτό θα επηρεάσει την ίδια την ύπαρξη του κράτους”.

“Η Αυτοκεφαλία θα εκπληρώσει την ανεξαρτησία του κράτους, θα ενισχύσει την θρησκευτική ελευθερία και την ειρήνη. Θα ενισχύσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών” τόνισε.

“Η Ορθοδοξία είναι ένα από τα θεμέλια της Ουκρανίας και η Αυτοκεφαλία είναι “ζήτημα ανεξαρτησίας” των Ουκρανών” πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας για εμάς. Ο στρατός προστατεύει την γή μας. Η γλώσσα προστατεύει την καρδιά μας και η πίστη προστατεύει την ψυχή μας” ανέφερε ο Ποροσένκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.