Βαρθολομαίος: «Προσευχόμαστε να ενωθούν οι διηρημένοι λαοί και να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο»

Βαρθολομαίος: «Προσευχόμαστε να ενωθούν οι διηρημένοι λαοί και να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο»

Ευχή και προσευχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι να ενωθούν οι διηρημένοι λαοί και έθνη, να υπάρχει δημιουργική συνεργασία και να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο, επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδεχόμενος σήμερα, στο Φανάρι, πολυμελή αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Κορέας (NCCK), με επικεφαλής τον πάστορα Dr. Lee Hong-Jung.

Ο Παναγιώτατος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Ορθοδόξους του κόσμου να εντείνουν τις προσευχές τους για την επίτευξη της ειρήνης στην Κορεατική χερσόνησο και για την επανένωση της Βορείου και της Νοτίου Κορέας. Ιδιαιτέρως, τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αυτό το ζητώ από τους νέους όλου του κόσμου, έτσι ώστε ο κόσμος, μέσα στον οποίο θα ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, να είναι ειρηνικός και ανθρώπινος, πολύ περισσότερο από τον σημερινό.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στο πολυδιάστατο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και του επικεφαλής της, Μητροπολίτη Αμβρόσιου, τον οποίο, όπως είπε, περιβάλλει με πολλή αγάπη, εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πατριάρχης ευχήθηκε το ταξίδι που πραγματοποιεί η κορεατική αντιπροσωπεία του NCCK, για την προώθηση του μηνύματος της ειρηνικής συνύπαρξης στην Κορεατική χερσόνησο, να έχει επιτυχία: «Η ευχή που διατύπωσα για ειρήνη στην Κορεατική χερσόνησο είμαι βέβαιος ότι είναι η ευχή και η προσευχή των τριακοσίων εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο», τόνισε.

Από την κορεατική αντιπροσωπεία μίλησαν διαδοχικά ο π. Αντώνιος, κληρικός της Μητρόπολης Κορέας, και ο γεν. γραμματέας του NCCK, Dr. LeeHong-Jung.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, η κορεατική αντιπροσωπεία παρέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, για τον εορτασμό της μνήμης των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.