ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

O υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ στο Φανάρι: Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

O υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ στο Φανάρι: Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο υπουργός συνοδευόταν κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι από τη σύζυγό του, τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, David Satterfield, καθώς και από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εμπορίου και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για θέματα της ζωής και των πρωτοβουλιών της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, για την Ομογένεια και γενικότερα για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Τουρκία, καθώς και για το θέμα της αξιοποίησης του άλλοτε Ορφανοτροφείου Πριγκήπου.

Επίσης, συζήτησαν και για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας στον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο και για τις προσπάθειές της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δευτερεύων Νήφων, ο καθηγητής Κ. Δεληκωσταντής και ο Λάκης Βίγκας, αμφότεροι οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκε για την ιστορία και τα κειμήλιά του από τον Δευτερεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφωνα.

Την Κυριακή (8.9.2019) το πρωί, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Κοινότητας Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου.

Μετά την απόλυση, τον Παναγιώτατο καλωσόρισαν ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, και η κ. Δέσποινα Φιλίππου, πρώην διευθύντρια της Ζαππείου Σχολής, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πατριάρχης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής και στη σχέση των χριστιανών, και ιδιαιτέρως των πιστών της Πόλης με την Υπεραγία Θεοτόκο. Συνεχάρη, μάλιστα, για το έργο τους τον Μητροπολίτη Ειρηναίο, τον εφημέριο του ναού, αρχιμανδρίτη Καισάριο Χρόνη, και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.