ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Την Ουκρανία θα επισκεφτεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Αντιδράσεις στη Μόσχα

Την Ουκρανία θα επισκεφτεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Αντιδράσεις στη Μόσχα

Κατά την χθεσινή θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου , ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι θα βρεθεί στην Ουκρανία τον Αύγουστο του 2021 ρίχνοντας κι άλλο νερό στον μύλο της ήδη γνωστής αντιπαράθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σκοπεύει να επισκεφθεί την Ουκρανία τον Αύγουστο του 2021, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Αυτό ανακοινώθηκε χθες μετά την Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα . Στους εορτασμούς παρευρέθηκε και ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας τον Αύγουστο του επόμενου έτους, αφού ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι», λέει το μήνυμα.

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας είναι η 24η Αυγούστου. Να υπενθυμίσουμε, πως στις 16 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Zelenskyy επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον προσκάλεσε ο ίδιος να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική της ενότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανικής Εκκλησίας, και θα πρέπει επίσης να προσευχηθεί για εκείνους τους προκαθήμενους και τους επίσκοπους άλλων τοπικών Εκκλησιών που μπαίνουν σε σχίσμα”, λέει σε νέα παρέμβασή του ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Volokolamsk Ιλαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.