Επέμβαση των ισραηλινών Αρχών στο Όρος του Ναού – Φανατικοί ούρλιαζαν για ιερό πόλεμο (video)

Επέμβαση των ισραηλινών Αρχών στο Όρος του Ναού – Φανατικοί ούρλιαζαν για ιερό πόλεμο (video)

Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν το πρωί της Κυριακής στο Τέμενος Αλ Ακσά, στο Όρος του Ναού στα Ιεροσόλυμα, για να απομακρύνουν φανατικούς μουσουλμάνους που είχαν οχυρωθεί μέσα ώστε να εμποδίσουν Εβραίους προσκυνητές να ανέβουν στο Όρος και να θρηνήσουν όπως είναι το εβραϊκό έθιμο για την εθνική ημέρα πένθους «Tisha B’Av», η οποία είναι σήμερα Κυριακή, τις συμφορές που υπέστησαν ως έθνος και κυρίως για την καταστροφή του Πρώτου και Δεύτερου Ναού στα Ιεροσόλυμα.

Η εβραϊκή αστυνομία αποφεύγει να εισέρχεται στο Τέμενος Αλ Ακσά και κατά προέκταση στο Όρος του Ναού όπου κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων και τώρα δεσπόζει στη θέση του ο μουσουλμανικός Θόλος του Βράχου και παραδίπλα το τέμενος Αλ Ακσά.

Αν και είναι ο ιερότερος τόπος των Εβραίων, το Όρος του Ναού θεωρείται μουσουλμανικός ιερός χώρος όπου μόνο οι μουσουλμάνοι μπορούν να προσεύχονται.

Οι φανατικοί μουσουλμάνοι ταμπουρώθηκαν μέσα στα τζαμιά λόγω της άφιξης κατά τη διάρκεια της νύχτας Εβραίων προσκυνητών που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί που ήταν κάποτε χτισμένος ο Ναός των Εβραίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «μασκοφόροι ταραξίες άρχισαν να πετούν πέτρες και βλήματα από το εσωτερικό του τεμένους προς τους αστυνομικούς, από τους οποίους μερικοί τραυματίστηκαν. Για να αποτραπεί η κλιμάκωση της έντασης και ταραχές, η αστυνομία εισήλθε μόλις μερικά μέτρα μέσα στο τζαμί και έκλεισε τις πόρτες του, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη».

Το Όρος του Ναού, που οι κατακτητές μουσουλμάνοι αποκαλούν Πλατεία των Τζαμιών περιλαμβάνει τον Θόλο του Βράχου, στο σημείο που ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων, και το Τέμενος Αλ Ακσά.

Για τους μουσουλμάνους είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα, επειδή από εκεί -υποτίθεται- ο Προφήτης Μωάμεθ αναλήφθηκε στον ουρανό συνοδευόμενος από τον αρχάγγελο Γαβριήλ.

Το Όρος του Ναού είναι για τους Εβραίους ό,τι για τους Έλληνες η Ακρόπολη των Αθηνών και ο Εβραϊκός Ναός ό,τι ο Παρθενώνας.

Φανταστείτε το τζαμί που είχε χτιστεί από τους Τούρκους στη μέση του Παρθενώνα, την περίοδο της οθωμανικής κατοχής, να μην είχε γκρεμιστεί μετά την απελευθέρωση και σήμερα η Ακρόπολη να θεωρούνταν μουσουλμανικός τόπος λατρείας στον οποίο θα απαγορεύονταν να είχαν πρόσβαση οι Έλληνες. Αυτό περίπου συμβαίνει με το Όρος του Ναού στα Ιεροσόλυμα.

Εβραίοι προσκυνητές είχαν ανακοινώσει εδώ και ημέρες ότι σκόπευαν σήμερα Κυριακή, στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) να πορευτούν προς το Όρος του Ναού ζητώντας η «ακρόπολη της Σιών» να επιστρέψει στην κατοχή των Εβραίων και να πάψει να είναι μουσουλμανικός τόπος λατρείας.

Οι ίδιοι επίσης ζητούσαν να ανοικοδομηθεί ο Ναός των Ιεροσολύμων.

Οι μουσουλμάνοι απειλούσαν με τζιχάντ – ιερό πόλεμο

Η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής προειδοποίησε την Παρασκευή ότι μεθοδεύονται νέες προσπάθειες «εξτρεμιστών εποίκων» με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ισραήλ να «μπουκάρουν» στο Όρος του Ναού, κατά τη διάρκεια της εθνικής ημέρας πένθους των Εβραίων και να «μολύνουν» τον ιερό τόπο με την παρουσία τους.

Οι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι εάν οι Εβραίοι προσευχηθούν στο Όρος του Ναού, εκεί που κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων και τώρα βρίσκεται το τζαμί Θόλος του Βράχου, θα είναι πράξη βεβήλωσης του μουσουλμανικού τεμένους, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το τζαμί είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια του Ναού του Ισραήλ.

Λάδι στη φωτιά έριξε και το Ύπατο Συμβούλιο για τις Ισλαμικές Θρησκευτικές Αποφάσεις, με επικεφαλής τον Μεγάλο Μουφτή των Παλαιστινίων, Σεΐχη Μοχάμεντ Χουσεΐν, το οποίο σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε την Παρασκευή αναφέρει ότι, οι «εξτρεμιστές Εβραίοι» που θα εισέλθουν στο συγκρότημα του τεμένους Αλ Ακσά στο Όρος του Ναού θα «μολύνουν» τον ιερό τόπο και ίσως προκαλέσουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ).

Η ίδια ανακοίνωση εμφατικά επεσήμαινε ότι παρά την προσπάθεια των Ισραηλινών να «ιουδαιοποιήσουν» το Όρος, το οποίο αν και είναι ο ιερότερος τόπος του Ιουδαϊσμού, τα δικαιώματα λατρείας στο Όρος του Ναού τα έχουν αποκλειστικά οι μουσουλμάνοι.

Το Ύπατο Συμβούλιο των μουφτήδων απεύθυνε επίσης παγκόσμιο κάλεσμα στους Παλαιστίνιους και σε όλους τους μουσουλμάνους να σπεύσουν στα Ιεροσόλυμα από όπου κι αν βρίσκονται, για να σταματήσουν δυναμικά με κάθε τρόπο και μέθοδο την επιχειρούμενη βεβήλωση του Όρους του Ναού και να διατηρήσουν την «αγνότητα» της Ιερής Πόλης.

Αυτός ήταν και ο λόγος που φανατικοί μουσουλμάνοι ταμπουρώθηκαν μέσα στα τζαμιά, έτοιμοι να χύσουν αίμα για την πίστη τους.

Οι εβραϊκές Αρχές αντιλαμβανόμενες την επικινδυνότητα της κατάστασης, με τους φανατικούς να έχουν ταμπουρωθεί στα τζαμιά και να ουρλιάζουν για ιερό πόλεμο, αποφάσισε να επέμβει και να τους μαζέψει πριν συμβούν χειρότερα.

Σε βίντεο από την Παρασκευή βλέπετε φανατικούς μουσουλμάνους με Κοράνια στα χέρια να φωνάζουν ρυθμικά το σύνθημα: «Θα προστατέψουμε τον Προφήτη μας Μωάμεθ με ό,τι διαθέτουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.