Ένας σταυρός λύνει το μυστήριο του τάφου των Μακκαβαίων;

Ένας σταυρός λύνει το μυστήριο του τάφου των Μακκαβαίων;

Λίγοι είναι οι αρχαιολογικοί χώροι στο Ισραήλ που καλύπτονται με τόσο μυστήριο όσο ο τάφος των Μακκαβαίων. Η Επανάσταση τους έδωσε τέλος στην διαδικασία πλήρους εξελληνισμού των ιουδαϊκών κοινοτήτων της Παλαιστίνης που προωθούσαν οι Σελευκίδες βασιλείς.

Μετά από περισσότερο από έναν αιώνα αναζήτησης, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι πολύ κοντά στην ανακάλυψη του τάφου τους.

Τα αρχαία κείμενα περιγράφουν τον τάφο ως: “εντυπωσιακό ψηλό κτίσμα που περιβάλλεται από κίονες που χτίστηκε με πέτρες και καλύφθηκε με πυραμιδοειδείς στέγες”.

Η αρχή αρχαιοτήτων του Ισραήλ, δήλωσε ότι μια αρχαία δομή που βρίσκεται στο δάσος Ben Shemen φαίνεται να ταιριάζει με αρχαία περιγραφές του τάφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αρχαιολόγος Amit Reem δήλωσε οτι ο σταυρός που βρέθηκε στον τάφο είναι μια ένδειξη. Οι Μακκαβαίων θεωρούνται ήρωες τόσο του Ιουδαϊσμού όσο και του Χριστιανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.