Ο διάδοχος του Δαλάι Λάμα θα μπορούσε να είναι μία… ελκυστική γυναίκα

Ο διάδοχος του Δαλάι Λάμα θα μπορούσε να είναι μία… ελκυστική γυναίκα

Έμμονη ιδέα έχει γίνει για τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, η διάδοχη κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά πως η επόμενη μετενσάρκωσή του θα μπορούσε να είναι γυναίκα και μάλιστα όχι οποιαδήποτε. Μόνο μία ιδιαίτερα ελκυστική γυναίκα, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο Δαλάι Λάμα μίλησε για τους πρόσφυγες καλώντας την διεθνή κοινότητα να επιδείξει αλληλεγγύη και συγκεκριμένα να μην κάνει διακρίσεις σε βάρος μουσουλμάνων, ωστόσο, κάποια στιγμή, η συζήτηση έφθασε στο θέμα της διαδοχής του 80χρονου Τεντζίν Γκιάτσο (το θρησκευτικό όνομα του σημερινού Δαλάι Λάμα).   

«Είναι μόλις η 14η μετενσάρκωση μου και πιθανότατα θα είναι και η τελευταία», δήλωσε. Σε ερώτηση αν ο διάδοχός του, δηλαδή η 15η μετενσάρκωσή του, θα μπορούσε να είναι γυναίκα, ο Δαλάι Λάμα απάντησε καταφατικά: «Στις γυναίκες μάλιστα», σημείωσε, «είναι γενικά ευκολότερο να δείχνουν στοργή και συμπόνοια», οπότε αυτό θα ήταν σίγουρα στα πλεονεκτήματα. Αλλά αυτό δεν αρκεί», πρόσθεσε ο Δαλάι Λάμα.    

Αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τον δημοσιογράφο Κλάιβ Μίρι, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ υποστήριξε πως μιλά πολύ σοβαρά. «Θα έπρεπε η γυναίκα να είναι πολύ, πολύ ελκυστική», είπε ο 80χρονος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ και πρόσθεσε: «Ειδάλλως, τι να την κάνεις;». 

Σε ότι αφορά την διάδοχη κατάσταση του Δαλάι Λάμα, το Πεκίνο επαναλαμβάνει συχνά – πυκνά την απειλή ότι ο επόμενος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ θα είναι «κόκκινος», διορισμένος από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όσο η ώρα για τη διαδοχή του εξόριστου Δαλάι Λάμα πλησιάζει, τόσο κορυφώνεται η αγωνία. Θα επιλεγεί άραγε, ο επόμενος Δαλάι Λάμα με βάση την πατροπαράδοτη πρακτική των βουδιστών μοναχών ή η Κίνα θα επιβάλει τον δικό της εκλεκτό, όπως έκανε πρόσφατα με τον δεύτερο τη τάξει θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ, τον Παντσέν Λάμα; 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.