ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιχρύσωσαν μούμια Κινέζου βουδιστή μοναχού για να τη μετατρέψουν σε βωμό [φωτό]

Επιχρύσωσαν μούμια Κινέζου βουδιστή μοναχού για να τη μετατρέψουν σε βωμό [φωτό]

Στην κορυφή ενός βουνού πρόκειται να τοποθετηθεί μόνιμα η μουμιοποιημένη σορός ενός Κινέζου βουδιστή μοναχού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2012, προκειμένου να την επισκέπτονται οι πιστοί, να προσεύχονται σε αυτή και να αφήνουν μπροστά της αναθήματα, όπως θα έκαναν με έναν συνηθισμένο βωμό.

Ο Φου Χου ήταν ένας αφοσιωμένος μοναχός, που ξεκίνησε να μελετά τον Βουδισμό σε ηλικία 13 ετών και αφιέρωσε εξολοκλήρου τη ζωή του στην συγκεκριμένη θρησκεία μέχρι τον θάνατό του, στα 94 του χρόνια. Σεβόμενοι την επιθυμία του να διατηρηθεί η σορός του μετά θάνατον, τα μέλη της μονής όπου ζούσε παρέδωσαν το σώμα του σε δύο ειδικούς μουμιοποίησης οι οποίοι το υπέβαλαν στην απαιτούμενη επεξεργασία και το έκλεισαν σε ένα δοχείο.

Η μουμιοποίηση στον Βουδισμό είναι μια διαδικασία στην οποία υποβάλλονται μόνο αφοσιωμένοι μοναχοί. Μάλιστα, πιστεύεται πως η επεξεργασία αυτή μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο με σορούς πραγματικά ενάρετων βουδιστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, τρία χρόνια μετά την μουμιοποίησή της, η σορός του Φου Χου είχε διατηρηθεί στην εντέλεια, κρατώντας μάλιστα την χαρακτηριστική στάση οκλαδόν με την οποία είχε τοποθετηθεί στο δοχείο.

Η σορός του μοναχού έχει τώρα καλυφθεί με γάζες, λάκα και έχει επιχρυσωθεί, προκειμένου να κλειστεί στη συνέχεια σε μια γυάλινη προθήκη. Η θήκη αυτή με τη σειρά της θα τοποθετηθεί στον κορυφή ενός βουνού ώστε να εμπνέει και άλλους να ακολουθήσουν με την ίδια ευλάβεια τον βουδισμό.

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία της σορού για την έκθεσή της σε προσκύνημα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.