Ιερόσυλοι έκλεψαν πίνακα από σεισμόπληκτη εκκλησία στην Ιταλία

Ιερόσυλοι έκλεψαν πίνακα από σεισμόπληκτη εκκλησία στην Ιταλία

Οι ιταλικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την κλοπή ενός πίνακα του 17ου αιώνα από μια εκκλησία που υπέστη σοβαρές ζημιές σε μια σειρά ισχυρών σεισμών τον περασμένο μήνα.

Η ιταλική αστυνομία που έχει την ευθύνη της προστασίας των πολιτιστικών θησαυρών ανέφερε την Δευτέρα ότι ο πίνακας «Pardon in Assisi» που χρονολογείται στα 1631 του Γάλλου ζωγράφου Ζαν Λομ – έργο πολύ γνωστό στους ιστορικούς – εκλάπη από μια εκκλησία στο χωριό Νοτόρια.

Ο ιερέας Μάρκο Ρουφίνι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι οι δράστες προφανώς αγνόησαν τον κίνδυνο κατάρρευσης της εκκλησίας καθώς έκοψαν τον πίνακα από το πλαίσιο εντός του κτιρίου «προκαλώντας επιπλέον ζημιά» στο έργο.

Το πρακτορείο τόνισε πως οι αρχές μετακίνησαν περίπου 200 έργα από εκκλησίες που επλήγησαν από τον εγκέλαδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σεισμοί στις 26 και 30 Οκτωβρίου προκάλεσαν την κατάρρευση αρκετών κτιρίων σε μια περιοχή που προσπαθούσε να συνέλθει από τον πολύνεκρο σεισμό του Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.