Η προσπάθειά του να δικαιολογήσει τους κληρικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για παιδεραστία, οδήγησε τον ιερέα Τζίνο Φλάινς εκτός εκκλησιαστικής κοινότητας.

«Μπορώ να κατανοήσω την παιδεραστία, αλλά όχι την ομοφυλοφιλία», είπε ο 75χρονος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι La 7, κάνοντας εν συνεχεία μια απίστευτη δήλωση:

«Υπάρχουν δυστυχώς, παιδάκια τα οποία αναζητούν στοργή διότι δεν την βρίσκουν στην οικογένειά τους, και μπορεί και να συναντήσουν κάποιο παπά που να ενδώσει. Το καταλαβαίνω».

Ερωτηθείς, αν εννοεί ότι ευθύνονται, δηλαδή, τα παιδιά, ο καθολικός κληρικός κούνησε καταφατικά το κεφάλι και απάντησε: «Σε μεγάλο βαθμό ναι».

Μετά από αυτές του τις δηλώσεις, η επισκοπή της πόλης Τρέντο υπογράμμισε πως πρόκειται για μια θέση η οποία εκφράζει μόνον τον συγκεκριμένο ιερέα, ο οποίος και παύθηκε των καθηκόντων του. Στον πατέρα Τζίνο Φλάιμς, παράλληλα, απαγορεύθηκε να κηρύττει τον λόγο του Θεού στους πιστούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πρόσφατο ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι «ντρέπεται για τις αμαρτίες των παιδεραστών παπάδων» και πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία «πρόκειται να ακολουθήσει την οδό της αλήθειας, όπου και αν αυτή οδηγήσει».