Οι Χριστιανοί της Δυτικής Ευρώπης προτιμάνε τους άθεους πολίτες παρά τους μουσουλμάνους μετανάστες

Οι Χριστιανοί της Δυτικής Ευρώπης προτιμάνε τους άθεους πολίτες παρά τους μουσουλμάνους μετανάστες

Μία νέα έρευνα δείχνει ότι οι χριστιανοί στη δυτική Ευρώπη είναι λιγότερο δεκτικοί προς τους μετανάστες και τους μη χριστιανούς από ό, τι οι άνθρωποι χωρίς θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η έκθεση του Pew Research Center που κυκλοφόρησε την Τρίτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Χριστιανοί είναι πιο πιθανό από τους δυτικοευρωπαίους που δεν ταυτίζονται με κάποια θρησκεία να εκφράζουν αρνητικές απόψεις για μουσουλμάνους, εβραίους και μετανάστες.

Η έρευνα βασίζεται σε τηλεφωνική έρευνα 24.599 ενηλίκων σε 15 χώρες. Οι ερευνητές του Pew συνέκριναν τη στάση των ερωτηθέντων που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως χριστιανούς που εκκλησιάζονται, χριστιανούς που δεν εκκλησιάζονται και θρησκευτικά ουδέτερους, συμπεριλαμβανομένων αθεϊστών και αγνωστικιστών.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι «η υποσυνείδητη δυσφορία προς την πολυπολιτισμικότητα είναι εμφανής στις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες».

Ένα από τα ευρήματά τους είναι ότι οι γηγενείς Ευρωπαίοι στο σύνολό τους έχουν «ανάμικτες απόψεις για το αν το Ισλάμ είναι συμβατό με τις αξίες και τον πολιτισμό της χώρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κόκκινος Ουρανός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.