Adam Daniels: Στις ΗΠΑ έχτισε τη δική του σατανιστική εκκλησία – Οι λόγοι που τον οδήγησαν στον εωσφορισμό

Adam Daniels: Στις ΗΠΑ έχτισε τη δική του σατανιστική εκκλησία – Οι λόγοι που τον οδήγησαν στον εωσφορισμό

Είναι τρομερό πως ένας άνθρωπος μπορεί να στραφεί στον εωσφορισμό και όχι μόνο αυτό αλλά να δημιουργήσει και ολόκληρη εκκλησία που να τον υπηρετεί.

Ο 35χρονος Adam Daniels είναι σήμερα αρχιερέας της Church of Ahriman, που εδρεύει στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Η εκκλησία του έχει 15 τακτικά μέλη και λατρεύει τον Ahriman, το «καταστροφικό πνεύμα» του Ζωροαστρισμού, τον Θεό της Κόλασης.

Οι πιστοί συναντιόνται στο σπίτι του Daniels, όπου έχει μετατρέψει μια αποθήκη σε αίθουσα για τις σατανιστικές τελετές του. Ο αρχιερέας του σατανισμού ήταν άλλοτε παθιασμένος βουδιστής, αποκαλύπτει όμως πως η ζωή του άλλαξε για πάντα όταν αναγκάστηκε να σκοτώσει στα 19 του έναν ληστή που μπήκε στην κάβα όπου δούλευε και μαχαίρωσε έναν πελάτη.

Αυτοάμυνα θεωρήθηκε η πράξη του και δεν μπήκε στη φυλακή, εκείνος άλλαξε όμως μονομιάς. Πλέον έψαχνε τρόπους να διαχειριστεί το ζοφερό γεγονός και πέρασε από πολλές θρησκείες, αναζητώντας παρηγοριά.

Και τη βρήκε τελικά στη «Σατανιστική Βίβλο» του Anton LaVey και το σλόγκαν του τελευταίου «η αυτοσυντήρηση είναι ο υψηλότερος νόμος». «Η λατρεία του Σατανά», λέει, «έγινε το εργαλείο ώστε να διαχειριστώ τους εσωτερικούς μου δαίμονες, μου έδωσε τη δύναμη που χρειαζόμουν».

Στην εκκλησία του έχει πιστούς τη σύζυγό του αλλά και τον παιδικό του έρωτα, την 33χρονη Kelsey, που ενσαρκώνει τον ρόλο της πρωθιέρειας, παρέχοντας σωματικά υγρά για τις σκοτεινές τελετές τους. Η μοναδική παραφωνία της ζωής του, η έφηβη κόρη του Amber, που αρνείται ακόμα να ενταχθεί στη λατρεία του Εωσφόρου.

Το 14χρονο κορίτσι λέει χαρακτηριστικά: «Το να έχεις έναν μπαμπά που λατρεύει τον Σατανά με κάνει να νιώθω απόβλητη, καθώς κανείς δεν θέλει να είναι κοντά σου. Τους αρέσει να σε μισούν ή να σε φοβούνται και δεν είναι εύκολο να έχεις φίλους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πατέρας της την είχε αναγκάσει μάλιστα να φορά στο σχολείο, στα έξι της χρόνια, σατανιστικά σύμβολα, μετατρέποντάς τη σε αποδιοπομπαίο τράγο για ό,τι συνέβαινε στην τάξη. Και δεν βοηθάει σίγουρα που η αίρεση εδρεύει στην Οκλαχόμα, εκεί που το 80% του κόσμου αυτοπροσδιορίζονται ως θεοσεβούμενοι χριστιανοί και τέτοια καμώματα όχι μόνο δεν γίνονται δεκτά, αλλά αντιμετωπίζονται και εξόχως εχθρικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.