«Ο Αλλάχ διώχνει τον Χριστό» από την Ευρώπη: Μουσουλμάνοι αγοράζουν χριστιανική εκκλησία για να την κάνουν τζαμί

«Ο Αλλάχ διώχνει τον Χριστό» από την Ευρώπη: Μουσουλμάνοι αγοράζουν χριστιανική εκκλησία για να την κάνουν τζαμί

Η πώληση μιας καθολικής εκκλησίας στην πόλη Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας προκάλεσε μια μικρή θρησκευτική αντιπαράθεση. Μια αντιπαράθεση, η οποία υποδαυλίστηκε από τη Λέγκα του Βορρά και ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο όταν ένα τμήμα των δημοτικών Αρχών που ασχολούνται με την υγεία προχώρησε στη δημοπρασία μιας εκκλησίας που ανήκε σε ένα νοσοκομείο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ο πωλητής πίστευε ότι η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα διατηρούσε το χαρακτήρα του κτηρίου. Επί τρία χρόνια χρησιμοποιούσε την εκκλησία ως δάνειο. «Όταν μετακομίσαμε εδώ τον Αύγουστο του 2015 μας διαβεβαίωσαν πως αργότερα θα μπορούσαμε να την αγοράσουμε» δηλώνει ο ιερέας Γκεόργκι Βελέσκου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο δεν πήγαν όλα κατ’ ευχήν. Την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε στη δημοπρασία η Ένωση Μουσουλμάνων της πόλης Μπέργκαμο και αγόρασε το κτήριο για 450.000 ευρώ. Η πώληση δεν σόκαρε μόνο τους Ρουμάνους. Η σκέψη πως μια μικρή εκκλησία θα μετατραπεί σε τζαμί ήταν για πολλούς ένας είδος «εισβολής» των μουσουλμάνων.

«Ο Αλλάχ διώχνει τον Χριστό»

Η Ιταλία για δεκαετίες ήταν μια χώρα που «εξήγαγε» μετανάστες. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αλλάξει η κατάσταση και έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και οι εντάσεις με τον τοπικό πληθυσμό. Αυτή τη στιγμή διαβιούν στην Ιταλία 5,1 εκατομμύρια νόμιμα καταγεγραμμένοι μετανάστες. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 27% σε σχέση με το 2012. Το ποσοστό τους στο γενικό πληθυσμό ανέρχεται σε 8,5%. Παράλληλα στην Ιταλία ζουν και δεκάδες χιλιάδες μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Αλλάχ διώχνει τον Χριστό» ήταν το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Λίμπερο» όσον αφορά τη δημοπρασία της εκκλησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.