ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απίστευτες σκηνές με εκατομμύρια Φιλιππινέζους: Λαοθάλασσα στη λιτανεία του «Μαύρου Ναζωραίου»

Απίστευτες σκηνές με εκατομμύρια Φιλιππινέζους: Λαοθάλασσα στη λιτανεία του «Μαύρου Ναζωραίου»

Απίστευτες σκηνές με εκατομμύρια Φιλιππινέζους -ξυπόλητους στην πλειοψηφία- να ακολουθούν την ετήσια λιτανεία ενός μαύρου αγάλματος του Χριστού εκτυλίσσονται στη Μανίλα.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας λόγω της τρομοκρατικής απειλής και των βομβιστικών επιθέσεων στο νότιο τμήμα της χώρας με 7.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για να προστατέψουν τους Ρωμαιοκαθολικούς πιστούς.

Η αστυνομία υπολογίζει ότι έως και πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θα λάβουν μέρος στη λιτανεία του «Μαύρου Ναζωραίου» που ξεκίνησε το πρωί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ.

Οι αρχές απαγόρευσαν την οπλοφορία και την κατανάλωση αλκοόλ, μπλόκαραν το σήμα των κινητών στους δρόμους απ’ όπου περνά η πομπή, ενώ απαγόρευσαν τις υπερπτήσεις αεροσκαφών και την παρουσία σκαφών στον κόλπο της Μανίλας κι ένα ποτάμι.

Παρά τις απειλές για την ασφάλειά τους και αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες -με τον υδράργυρο στους 30 βαθμούς Κελσίου- μια ανθρωποθάλασσα πιστών κύκλωσε το άρμα με το άγαλμα σε φυσικό μέγεθος του Χριστού που πιστεύεται ότι μετέφεραν στη χώρα Ισπανοί ιεραπόστολοι από το Μεξικό με μια γαλέρα το 1606. Η γαλέρα έπιασε φωτιά, αλλά το άγαλμα, αν και μαύρισε από τις φλόγες, επέζησε της καταστροφής.

Ορισμένοι θεωρούν ότι η επιβίωσή του αγάλματος από φωτιές, σεισμούς και τους βομβαρδισμούς στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου αποδεικνύει τις θαυματουργικές του ιδιότητες.

Πολλοί πιστοί πολιόρκησαν το άγαλμα ελπίζοντας να το ασπαστούν ή να το αγγίξουν, όσοι δεν τα κατάφεραν, πέταξαν πετσέτες στους εθελοντές πάνω στο άρμα, για να τις τρίψουν πάνω στο άγαλμα, πιστεύοντας ότι θεραπεύει διάφορες ασθένειες και φέρνει ευλογία και καλή τύχη.

Μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα) πάνω από 600 άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για μικροτραύματα, εξάντληση και λιποθυμικά επεισόδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.