Κορωνοϊός: Τρομερός ιερέας στην Πολωνία – Πάει από πόρτα σε πόρτα για να προσευχηθεί με τους πιστούς

Κορωνοϊός: Τρομερός ιερέας στην Πολωνία – Πάει από πόρτα σε πόρτα για να προσευχηθεί με τους πιστούς

Ένας ιερέας από την Πολωνία έχει βρει τρόπο για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα για να προσευχηθεί μαζί με τους πιστούς.

Ο ιερέας Μίροσλαβ Ματούζνι βγήκε στους δρόμους της πόλης Λούμπλιν και καλεί τους πιστούς, από την απομόνωσή τους, να σταθούν στα παράθυρά τους και να προσευχηθούν μαζί του για να ξορκίσουν το κακό…

Έχοντας επάνω του ένα λείψανο του Αγίου Αντωνίου, του προστάτη της πόλης, ο ιερέας τριγύρισε στην ενορία του το βράδυ της Τρίτης. Προσευχόταν μεγαλοφώνως και ενθάρρυνε τους πιστούς να ανάψουν κεριά στα παράθυρά τους.

«Είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση. Θέλω να προσευχηθώ έτσι, όχι μόνο για να φύγει ο κορωνοϊός αλλά επίσης και για να μην χάσει ο κόσμος την πίστη του», είπε ο Ματούζνι στο πρακτορείο Reuters.

Κλειστά τα σύνορα της Πολωνίας λόγω κορωνοϊού

Η Πολωνία έχει κλείσει κινηματογράφους, σχολεία, θέατρα και τα σύνορά της, ενώ απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 50 προσώπων, γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να συμμετάσχουν οι πιστοί σε πολλές λειτουργίες. Υπό κανονικές συνθήκες, το ένα τρίτο των Πολωνών πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 251 κρούσματα της ασθένειας στη χώρα και πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Μολονότι η πολωνική κυβέρνηση δεν ζήτησε κατηγορηματικά να κλείσουν οι εκκλησίες ή να μην τελούνται λειτουργίες, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν ανάγκασαν τους ιερείς να βρουν εναλλακτικές, δημιουργικές λύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ματούζνι είπε ότι, μολονότι πολλές λειτουργίες μπορούν να μεταδίδονται διαδικτυακά ή από την τηλεόραση, βγαίνοντας στον δρόμο θα διασφαλίσει ότι οι Πολωνοί δεν θα χάσουν την επαφή τους με τον Θεό. Όπως είπε, θα συνεχίσει να λειτουργεί από πόρτα σε πόρτα, όσο του επιτρέπουν οι αρχές να κυκλοφορεί έξω. «Έτσι θα γίνεται καθημερινά, μέχρι να λήξει η καραντίνα», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.