Γερμανία: Το συνταγματικό δικαστήριο απαγόρευσε τις θρησκευτικές συναθροίσεις

Γερμανία: Το συνταγματικό δικαστήριο απαγόρευσε τις θρησκευτικές συναθροίσεις

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης αποφάνθηκε ότι οι απαγορεύσεις θρησκευτικών συναθροίσεων είναι νόμιμες λόγω του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι δικαστές θεωρούν μεν μια εξαιρετικά σοβαρή παρέμβαση στην ελευθερία της πίστης την απαγόρευσή τους, εν τούτοις η προστασία της ζωής θεωρείται ότι αποτελεί υπέρτερο αγαθό και επιπροσθέτως πρόκειται για μέτρο προσωρινό.

Εάν ήρετο η απαγόρευση των (θρησκευτικών) συγκεντρώσεων –κάτι που ισχύει και για τις λειτουργίες του Πάσχα– θα επαπειλείτο η μετάδοση του ιού σε μεγάλο αριθμό πολιτών με κίνδυνο να νοσήσουν και να πεθάνουν.

Την απόφαση προκάλεσε προσφυγή θρησκευόμενου πολίτη από το κρατίδιο της Έσσης, ο οποίος ήθελε έστω και την τελευταία στιγμή να ακυρωθεί προσωρινά η γενική απαγόρευση όλων των θρησκευτικών συναθροίσεων σε εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγές από την τοπική κυβέρνηση, ώστε να επιτραπούν οι λειτουργίες του Πάσχα.

Ωστόσο, το Συνταγματικό δικαστήριο διευκρίνισε ότι η απόφασή του ισχύει μέχρι τις 19 Απριλίου, οπότε λήγει και εν λόγω απαγόρευση της τοπικής κυβέρνησης. Σε περίπτωση παράτασής της θα πρέπει να υποβληθεί σε νέο αυστηρό έλεγχο η αναλογικότητά της (με τις συνθήκες που θα επικρατούν).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης ισχύει και για τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.