ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οι Χριστιανοί διώκονται παντού – Αποδιοπομπαίοι τράγοι για τον κορωνοϊό στις δυτικές χώρες (βίντεο)

Οι Χριστιανοί διώκονται παντού – Αποδιοπομπαίοι τράγοι για τον κορωνοϊό στις δυτικές χώρες (βίντεο)

Οι διωγμοί και η καταπίεση των ανθρώπων βάσει των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Οι Χριστιανοί είναι από τα πιο συχνά θύματα στον κόσμο. Το αποτέλεσμα αυτό παρουσιάστηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Η Εκκλησία σε κίνδυνο» την Τρίτη, στην ετήσια έκθεση με τίτλο «Θρησκευτική Ελευθερία Παγκοσμίως» στη Ρώμη, αναφέρει η γερμανική FAZ.

Μουσουλμάνοι και μέλη άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων διώκονται επίσης και υφίστανται διακρίσεις. Σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας έχουν καταγραφεί σε 62 από τις 192 χώρες, κυρίως στην Αφρική και την Ασία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι χώρες που αναφέρονται φιλοξενούν 5,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους και άρα το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού.


Σύμφωνα με το FAZ, τα αίτια εντοπίζονται στις εντατικές διώξεις σε αυταρχικά κράτη και στην επέκταση των διεθνών τζιχαντιστικών δικτύων. Επιπλέον, πέρυσι σημειώθηκαν διακρίσεις εις βάρος των πιστών ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού. Αυτές πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την αύξηση του ελέγχου στους πολίτες και τον περιορισμό της θρησκευτικής πρακτικής.

Ισλαμιστές μισθοφόροι τρομοκρατούν την Αφρική

Ιστοσελίδες που μεταδίδουν θρησκευτικές λειτουργίες λέγεται ότι έχουν μπλοκαριστεί. Στο Πακιστάν, για παράδειγμα, οι μη μουσουλμάνοι έχουν εξαιρεθεί από την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχουν φιλανθρωπικές οργανώσεις. Οι θρησκευτικές κοινότητες έχουν επίσης κατηγορηθεί ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για την πανδημία.

Ο περασμένος χρόνος ήταν και πάλι πολύ αιματηρός, ανέφερε η οργάνωση «Η Εκκλησία σε κίνδυνο» στο ραδιόφωνο του Βατικανού. Χώρες όπως το Μάλι, ο Νίγηρας, το Τσαντ και η Μπουρκίνα Φάσο επηρεάζονται συγκεκριμένα, δήλωσε ο Τομπίας Λένερ, εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας βοήθειας. «Ισλαμιστές μισθοφόροι από το εξωτερικό έχουν εισβάλει σε αυτές τις χώρες. Πρέπει να ειπωθεί ότι θεωρούνταν συγκριτικά ασφαλείς και πάνω απ’ όλα η συνύπαρξη των χριστιανών και μουσουλμάνων ως συγκριτικά απαλλαγμένες από εντάσεις».

Αυτή η σχέση είναι τώρα σοβαρά διαταραγμένη. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι. Πολλοί οργανισμοί έχουν αποσύρει τους απεσταλμένους τους για λόγους ασφαλείας. Μόνο η εκκλησία είναι ακόμα εκεί και προσπαθεί να βοηθήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε πάντως, ότι η αναφορά σε «Χριστιανούς – αποδιοπομπαίους τράγους» για τον κορωνοϊό απευθύνεται σαφώς σε δυτικές χώρες, όπως η Ελλάδα, όπου η χριστιανική πίστη δοκιμάζεται όσο ποτέ, στο πλαίσιο των «περιορισμών δύο ταχυτήτων» που επιβάλλει επιλεκτικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.