Πάπας: Έρχεται στην Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου – Φεύγοντας θα πάρει και 100 αλλοδαπούς μαζί του

Πάπας: Έρχεται στην Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου – Φεύγοντας θα πάρει και 100 αλλοδαπούς μαζί του

«Ας είμαστε ανοικτοί στις εκπλήξεις του Κυρίου», είναι η συμβολική φράση της επίσημης επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα από τις 4 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας είναι πιθανό η Αγία Έδρα να ζητήσει τη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προκειμένου να λειτουργήσει εκεί ο Ποντίφικας.

Ειδικότερα, ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τον… «προσφυγικό» καταυλισμό στη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Καθολική Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει την ουσιαστική της βοήθεια, μέσω της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, για τη μεταφορά 100, παράνομων μεταναστών τον ονομάζουν κιόλας «ανθρωπιστικό διάδρομο» , από τη Λέσβο στη Ρώμη.

Πρόκειται για ουσιαστική συνέχεια της απόφασης του πάπα Φραγκίσκου, o οποίος, κατά την επίσκεψή του στην Μόρια, το 2016, είχε πάρει μαζί του, στο αεροσκάφος του που τον μετέφερε στη Ρώμη, 12 ολόκληρους πρόσφυγες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι κατά τη συνομιλία τους σε τηλεδιάσκεψη, στις 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δενδιας και ο ομόλογός του της Αγίας Έδρας Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαγκερ αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες της επίσκεψης του Φραγκίσκου στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το λογότυπο της επίσκεψης του Φραγκίσκου στην Ελλάδα είναι μια βάρκα, που διασχίζει τα ταραγμένα νερά του πλανήτη μας, με τον Σταυρό του Ιησού ως κατάρτι και το Άγιο Πνεύμα που φέρει ούριο άνεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.