«Ας είμαστε ανοικτοί στις εκπλήξεις του Κυρίου», είναι η συμβολική φράση της επίσημης επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα από τις 4 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας είναι πιθανό η Αγία Έδρα να ζητήσει τη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προκειμένου να λειτουργήσει εκεί ο Ποντίφικας.

Ειδικότερα, ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τον… «προσφυγικό» καταυλισμό στη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Καθολική Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει την ουσιαστική της βοήθεια, μέσω της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, για τη μεταφορά 100, παράνομων μεταναστών τον ονομάζουν κιόλας «ανθρωπιστικό διάδρομο» , από τη Λέσβο στη Ρώμη.

Πρόκειται για ουσιαστική συνέχεια της απόφασης του πάπα Φραγκίσκου, o οποίος, κατά την επίσκεψή του στην Μόρια, το 2016, είχε πάρει μαζί του, στο αεροσκάφος του που τον μετέφερε στη Ρώμη, 12 ολόκληρους πρόσφυγες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι κατά τη συνομιλία τους σε τηλεδιάσκεψη, στις 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δενδιας και ο ομόλογός του της Αγίας Έδρας Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαγκερ αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες της επίσκεψης του Φραγκίσκου στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το λογότυπο της επίσκεψης του Φραγκίσκου στην Ελλάδα είναι μια βάρκα, που διασχίζει τα ταραγμένα νερά του πλανήτη μας, με τον Σταυρό του Ιησού ως κατάρτι και το Άγιο Πνεύμα που φέρει ούριο άνεμο.