Στις 4 Δεκεμβρίου, για επίσημη τριήμερη επίσκεψη, θα προσγειωθεί στην Ελλάδα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Πάπας αναμένεται μάλιστα να μεταβεί στη Μυτιλήνη στέλνοντας νέο μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής υποδοχής του στο Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» όπου αναμένεται να αφιχθεί στις 11:10 π.μ., ο Πάπας Φραγκίσκος θα γίνει δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια θα συνομιλήσει με αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ενώ στις 16:00 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στις 17:15 ο Ποντίφικας θα μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών για να μιλήσει σε επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας.

Την Κυριακή, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, στις 10:45 π.μ. θα βρεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα αναπέμψει δέηση, ενώ θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15. Στις 16:45 της ίδιας ημέρας θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αργότερα, στις 19:00, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τελευταία ημέρα παραμονής του στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 8:15 π.μ., ο Πάπας θα υποδεχθεί στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κ. Τασούλα, και, στη συνέχεια, στις 9:45, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σχολείο «Άγιος Διονύσιος» των Ουρσουλινών Αδελφών στο Μαρούσι, προκειμένου να μιλήσει σε νέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποχώρηση του Ποντίφικα από την Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 11:15 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.