ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

O Πάπας ευχαριστεί την Ιορδανία γιατί βοηθά χριστιανούς από το Ιράκ – Κουβέντα για την Συρία

O Πάπας ευχαριστεί την Ιορδανία γιατί βοηθά χριστιανούς από το Ιράκ – Κουβέντα για την Συρία

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τις αρχές της Ιορδανίας, οι οποίες έχουν δώσει καταφύγιο σε εξόριστους χριστιανούς και άλλους πρόσφυγες από το εμπόλεμο Ιράκ μέσα στους τελευταίους μήνες

Ήταν τέτοια εποχή πέρσι, όταν εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί άρχισαν να φεύγουν από τα χωριά τους, κυνηγημένοι από το ISIS στο Ιράκ. Υπολογίζεται ότι οι φανατικοί ισλαμιστές έχουν οδηγήσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Ιράκ και τη Συρία. 

Η Ιορδανία και ο Λίβανος δέχθηκαν να φιλοξενήσουν πολλές χιλιάδες χριστιανών οι οποίοι είναι εκείνοι που υποφέρουν και τις περισσότερες διώξεις από τους ισλαμιστές. 

Μόλις πρόσφατα, σε πόλη που κατέλαβαν οι φανατικοί του ISIS, δεκάδες κάτοικοι πιάστηκαν όμηροι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν χριστιανοί ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες οι οποίες πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα της περιοχής. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πάπας στο μήνυμά του ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Ιορδανίας, λέγοντας ότι οι σύγχρονοι μάρτυρες του χριστιανισμού βρήκαν ένα καταφύγιο για να γλιτώσουν από το φανατισμό που κυριαρχεί στην περιοχή. 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.