ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το Βατικανό ξέρει για τους εξωγήινους!

Το Βατικανό ξέρει για τους εξωγήινους!

Αν είχε τολμήσει να το εκστομίσει ο Γαλιλαίος, δεν υπήρχε το παραμικρό ενδεχόμενο να γλιτώσει τον θάνατο. Και όμως τώρα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σπάει ένα από τα ταμπού της, παραδεχόμενη ότι ίσως υπάρχει εξωγήινη ζωή.

Επί αιώνες, η Αγία Έδρα αρνιόταν πεισματικά και κατηγορηματικά να εξετάσει -πόσο μάλλον να εγκαταλείψει- τη θέση της ότι η Γη αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος, είναι ακίνητη και φυσικά η μόνη που είχε λάβει το θείο δώρο της δημιουργίας ζωής που διαθέτει νοημοσύνη.

Βάσει αυτής της εμμονής, δεκάδες πεφωτισμένα μυαλά κυνηγήθηκαν ή διώχθηκαν, επειδή εξέφραζαν διαφορετική άποψη. Τώρα όμως φαίνεται ότι ήρθε η ώρα αυτό το ταμπού να περάσει στην ιστορία. Το Βατικανό τείνει χείρα συνεργασίας και κατανόησης στην επιστήμη αλλά και στην κοινή λογική που δεν αντέχει θεωρίες άνευ βάσης. Ο πατέρας Χοσέ Φούνες, διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν νοήμονα όντα και σε άλλους πλανήτες.

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή την ανακάλυψη πριν από λίγες εβδομάδες του εξωπλανήτη kepler 452b, ο οποίος είναι «εξάδελφος» της Γης, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον πλανήτη μας και υπάρχουν πιθανότητες να διέθετε κάποτε ή να εξακολουθεί να διαθέτει μορφές ζωής.

Ο ρωμαιοκαθολικός κληρικός έσπευσε πάντως να υποστηρίξει ότι η Γη εξακολουθεί να είναι η αγαπημένη του Θεού, αφού μόνο εδώ έχει έρθει ο Θεάνθρωπος.

«Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα με κάποιας μορφής νοημοσύνη σε άλλους πλανήτες. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμονα εξωγήινο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

»Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ακόμη ένας Ιησούς. Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο σύμπαν» λέει χαρακτηριστικά ο Φούνες, ο οποίος είχε προϊδεάσει το ακροατήριό του από το 2008, όταν δήλωσε ότι η πίστη στην εξωγήινη ζωή δεν έρχεται σε αντίθεση με το καθολικό δόγμα ή τη Βίβλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.