ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Βατικανό ψηφιοποιεί τα αρχεία του σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία NTT Data

Το Βατικανό ψηφιοποιεί τα αρχεία του σε συνεργασία  με την ιαπωνική εταιρεία NTT Data

Δωρεάν σε ψηφιακή μορφή θα έχουν πλέον την ευκαιρία να διαβάσουν όσοι επισκεφτούν τη σελίδα της Αποστολικής Βιβλιοθήκης του Βατικανού δεκάδες χειρόγραφα. Η βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1451 μ.Χ ενώ διαθέτει περισσότερα από 80.000 χαρακτικά, σχέδια και πλάκες, οι οποίες αποκαλύπτουν την ανθρώπινη ιστορία διάφορων πολιτισμών.

Στο χώρο υπάρχουν παράλληλα επιστολές με σημαντικά ιστορικά στοιχεία αλλά και σημειώσεις του Μιχαήλ Άγγελου και του Γαλιλαίου. Τα αρχαία κείμενα διατηρούνται στα πλαίσια του προγράμματος DigitaVaticana.

Το Βατικανό συνεργάζεται με την ιαπωνική εταιρεία NTT Data για την ψηφιοποίηση 3.000 επιπλέον χειρογράφων μέχρι το 2018. Το υλικό θα είναι διαθέσιμο σε υψηλή ευκρίνεια, ενώ ο επισκέπτης θα μπορεί να το δει χρησιμοποιώντας ποικίλες συσκευές.

Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να αναζητούν κεφάλαιο για να ψηφιοποιήσουν και τα υπόλοιπα 76.000 χειρόγραφα. Για την πραγματοποίηση του στόχου θα χρειαστούν περισσότερα από 15 χρόνια και 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα συνδράμουν πάνω από 150 εμπειρογνώμονες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούνιο του 2014 το Βατικανό διενήργησε καμπάνια προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα ώστε φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο να ξεναγηθούν στις αίθουσες του χώρου. Πηγή: theeventchronicle.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.