ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πάπας Φραγκίσκος: “Κορυφή του παγόβουνου η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη”

Πάπας Φραγκίσκος: “Κορυφή του παγόβουνου η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη”

«Κορυφή του παγόβουνου» χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του παραχώρησε στις 8 Σεπτεμβρίου στον πορτογαλικό καθολικό ραδιοσταθμό Renascenca ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Βλέπουμε αυτούς τους πρόσφυγες, αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους που διαφεύγουν από τον πόλεμο και την πείνα, όμως είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω υπάρχει η αιτία: ένα κακό και άδικο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα», δήλωσε ο Πάπας.

«Εκεί όπου η αιτία είναι η πείνα, πρέπει να δημιουργήσουμε πηγές εργασίας και επενδύσεις. Εκεί όπου η αιτία είναι ο πόλεμος, πρέπει να εργασθούμε για την ειρήνη», διευκρίνισε ο Χόρχε Μπεργκόλιο, υπενθυμίζοντας ότι είναι και ο ίδιος «γιος εμιγκρέδων» που μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Αργεντινή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε πάντως πως οι μεταναστευτικές κινήσεις δημιουργούν προβλήματα ασφαλείας για τις ευρωπαϊκές χώρες και αναφέρθηκε σε «έναν κίνδυνο διείσδυσης».

«Σήμερα οι συνθήκες εδαφικής ασφαλείας δεν είναι πλέον οι ίδιες με άλλοτε. Έχουμε ένα εξαιρετικά ωμό τρομοκρατικό αντάρτικο σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τη Σικελία», εξήγησε αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λιβύη, όπου έχουν εγκατασταθεί ένοπλες οργανώσεις, κυρίως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο πάπας Φραγκίσκος είχε καλέσει όλες τις καθολικές κοινότητες της Ευρώπης να υποδεχθούν από μία προσφυγική οικογένεια καθεμιά, διευκρινίζοντας πως θα αρχίσει από τις δύο ενορίες του Βατικανού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει ήδη καθορισθεί ποιες θα είναι αυτές οι δύο οικογένειες», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Renascenca χωρίς να διευκρινίσει την προέλευσή τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «πολυάριθμες θετικές αντιδράσεις» στην πρωτοβουλία του. Ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε την πρόθεσή του να μεταβεί το 2017 στην Πορτογαλία για την εκατοστή επέτειο από τις εμφανίσεις της Φάτιμα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.