ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αβάνα: Συνάντηση πάπα Φραγκίσκου – Φιντέλ

Αβάνα: Συνάντηση πάπα Φραγκίσκου – Φιντέλ

Συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο στην κατοικία του στην Αβάνα είχε ο πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο του ταξιδιού του ποντίφικα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αγίας Εδρας Φεντερίκο Λομπάρντι, η συνάντησή τους κράτησε 30 έως 40 λεπτά και πραγματοποιήθηκε «σε πολύ οικεία ατμόσφαιρα», παρουσία της συζύγου του Φιντέλ Κάτσρο Ντάλια Σότο ντελ Βάγε.

Τόσο ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας όσο και ο Ραούλ Κάστρο είναι βαφτισμένοι καθολικοί και έχουν λάβει ιησουιτική εκπαίδευση.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την τέλεση λειτουργίας, στην κατάμεστη πλατεία της Επανάστασης, στην Αβάνα, στην οποία έδωσαν το παρών κάτω από τον καυτό ήλιο μισό εκατομμύριο Κουβανοί, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η La Repubblica. papa2

Στην ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος  τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι ιδεολογίες αλλά οι άνθρωποι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πάπας δώρισε στον Lider Maximo μια εγκύκλιο και ακόμη δυο βιβλία και ο Φιντέλ από την πλευρά του χάρισε στον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το  βιβλίο με τίτλο «Ο Φιντέλ και η θρησκεία», που περιλαμβάνει την συνέντευξη του ιστορικού ηγέτη το 1985 στον βραζιλιάνο θεολόγο Φρέι Μπέτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.