Μια απρόσμενη ερώτηση από δημοσιογράφο στον Πάπα…”Είστε καθολικός;”

Μια απρόσμενη ερώτηση από δημοσιογράφο στον Πάπα…”Είστε καθολικός;”

Έχει κάνει τόσες απρόσμενες- για τη θέση του- δηλώσεις, που ένας δημοσιογράφος θα μπορούσε να κάνει αμέτρητες ερωτήσεις στον Πάπα Φραγκίσκο. Το αν είναι καθολικός όμως, λογικά, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα.

Κι όμως αυτό, το μοναδικό ίσως που γνωρίζει όλος ο πλανήτης για τον Πάπα Φραγκίσκο, αποτέλεσε το αντικείμενο ερώτησης ενός δημοσιογράφου προς τον Ποντίφικα. Και εκείνος της απάντησε με χιούμορ και ένα ανέκδοτο.

Στην πτήση του από την Κούβα προς τις ΗΠΑ, την Τρίτη, ένας Ιταλός δημοσιογράφος ρώτησε τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για το τι έχει να απαντήσει στις κατηγορίες για το ότι είναι αριστερός όπως και στην απορία για το αν είναι καθολικός.

Εκείνος επέλεξε να απαντήσει με ένα ανέκδοτο, διηγούμενος πώς ακόμη και το γεγονός ότι δεν φορά τα κόκκινα παπούτσια που προτιμούσαν οι προκάτοχοί του, έχει θέσει σε αμφισβήτηση την πίστη του.

«Ένας φίλος μου καρδινάλιος μου είπε ότι τον πλησίασε μία γυναίκα, πολύ ανήσυχη και πολύ καθολική. Τον ρώτησε αν ήταν αλήθεια πως ήμουν αντίχριστος. ”Γιατί το ρωτάς αυτό;”, της είπε εκείνος ”Γιατί είμαι σίγουρη πως ο Φραγκίσκος είναι αντί-πάπας”, του αποκρίθηκε. ”Γιατί το πιστεύεις αυτό;”,θέλησε να μάθει ο καρδινάλιος και η γυναίκα του απάντησε ”Επειδή δεν φορά τα κόκκινα παπούτσια, που είναι παραδοσιακά”».

Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος, που δέχεται αμφισβήτηση εξαιτίας των απόψεών του για τους ομοφυλόφιλους, τις εκτρώσεις αλλά και το ενδεχόμενο να μπορούν να παντρεύονται στο μέλλον οι ιερείς, πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν έχω πει ούτε ένα πράγμα που δεν συμπεριλαμβάνεται στο δόγμα της εκκλησίας», σημειώνοντας ότι τα σχόλιά του έχουν παρερμηνευθεί ή πολιτικοποιηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ίσως να έδωσαν την εντύπωση ότι κινούμαι προς την αριστερά, αλλά αυτή είναι λανθασμένη», κατέληξε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.