ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ποιον και γιατί αποκάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, «τρελό», όταν βρέθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ; (φωτό)

Ποιον και γιατί αποκάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, «τρελό», όταν βρέθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ; (φωτό)

 Ο Ποντίφικας βρέθηκε μπροστά σε ένα περιστατικό που τον έκανε να χαμογελάσει και να αποκαλέσει με τρυφερότητα έναν άνδρα «τρελό»

Η απόσταση από την πρωτεύουσα της Αργεντινής το Μπουένος Άιρες, μέχρι τη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, σε ευθεία, είναι 8.428,4 χιλιόμετρα, ή 5.237,2 μίλια. Ένα αεροπλάνο για να τη διανύσει χρειάζεται 10 ώρες και 52 λεπτά.

Αν κάνει κάποιος την απόσταση αυτή με αυτοκίνητο θα διανύσει 13.000 χιλιόμετρα. Και όμως την έκανε με οδικώς, ένας άνδρας μαζί με τη σύζυγο του και τα 4 παιδιά τους, προκειμένου να βρίσκονται στη Φιλαδέλφεια και να συναντήσουν τον Πάπα.

Η οικογένεια Walker, φόρτωσε πριν από εβδομάδες το παλιό φολκσβάγκεν λεωφορείο με προμήθειες, στρώματα, ρούχα και ξεκίνησαν από το Μπουένος Άιρες για τις ΗΠΑ.

Διέσχισαν συνολικά 13 χώρες στο πέρασμα τους και έφτασαν στη Φιλαδέλφεια όπως είχαν προγραμματίσει, όταν ακριβώς θα βρισκόταν εκεί και ο Πάπας για να τον συναντήσουν. Εξάλλου και ο Πάπας Φραγκίσκος είναι από την Αργεντινή.

Παράλληλα στη διαδρομή, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα έγραφαν το σκοπό αλλά και τις εντυπώσεις του ταξιδιού τους στο blog που είχαν. Όταν έφτασαν κατάκοποι στη Φιλαδέλφεια που έσφυζε από κόσμο για την επίσκεψη του Πάπα, βρήκαν ένα καλό σημείο και περίμεναν να δουν τον ηγέτη των Καθολικών.

Ήταν ευτυχισμένοι που είχαν καταφέρει να κάνουν σώοι ένα τόσο μεγάλο αλλά και επικίνδυνο ταξίδι. Κάποια στιγμή γύρω στις 6.00 το πρωί, το κινητό τηλέφωνο του Αλφρέντο, χτύπησε. Το νούμερο ήταν άγνωστο. Ο Αλφρέντο απάντησε και άκουσε μια φωνή να του λέει: « Είστε η οικογένεια Walker; Ο Ποντίφικας θα ήθελε να σας συναντήσει. Θα σας περιμένει στον ιερό Ναό του Αγίου Καρόλου»

Ο Αλφρέντο ξύπνησε τη γυναίκα του Νοέλ και τα παιδιά του Κάλα, Ντιμάς, Μία και Καρμίν και σχεδόν ουρλιάζοντας και κλαίγοντας από χαρά τους ανακοίνωσε ότι ο Πάπας είχε μάθει για το εγχείρημα τους να τον δουν, είχε μάθει από πού ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο και θέλει να τους συναντήσει»

Και πράγματι έτσι έγινε. Η οικογένεια πήγε και συναντήθηκε με τον Πάπα. Ο Ποντίφικας πριν τους ευλογήσει, ρώτησε: «Εσείς είστε η οικογένεια που ξεκίνησε από την Αργεντινή για να με δει;» Τα παιδιά χαμήλωσαν το κεφάλι τους και ο πατέρας με σεβασμό απάντησε στον Πάπα, «Μάλιστα, εμείς είμαστε».

Τότε στο πρόσωπο του ηγέτη των Καθολικών σχηματίστηκε ένα ζεστό χαμόγελο: «ταξιδέψατε από το Μπουένος Άιρες; Εεε είσαι τρελός» είπε στον Αλφρέντο με τρυφερότητα και συνέχισε: «Με ενημέρωσαν για το εγχείρημα σας και είχα βάλει να σας παρακολουθούν σε όλη τη διαδρομή μέχρι να έρθετε εδώ. Να είστε ευλογημένοι»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη σελίδα της οικογένειας στο facebook ο Αλφρέντο έγραψε λιτά: «Το καλύτερο δώρο το πήραμε στο τέλος της διαδρομής μας»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.