ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Πάπας Φραγκίσκος: ”Είμαι ο υπηρέτης των υπηρετών του Θεού”

Πάπας Φραγκίσκος: ”Είμαι ο υπηρέτης των υπηρετών του Θεού”

Μπορεί στις ΗΠΑ οι πολίτες να του επιφύλαξαν υποδοχή πραγματικού ροκ-σταρ, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος απορρίπτει αυτόν τον όρο και με την ταπεινότητα που τον διακρίνει υποστηρίζει ότι είναι ένας απλός υπηρέτης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εν ώρα πτήσης από τις ΗΠΑ προς την Ιταλία, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ερωτηθείς για την υποδοχή των Αμερικανών πιστών, δήλωσε: «Ξέρετε ποιος είναι ο τίτλος του Πάπα; Υπηρέτης των υπηρετών του Θεού. Είναι λίγο διαφορετικό από αυτόν του σταρ».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε χαμογελώντας: «Τα αστέρια είναι όμορφα να τα βλέπεις. Μου αρέσει να τα βλέπω σε έναν γαλήνιο ουρανό, αλλά ο Πάπας πρέπει να είναι υπηρέτης των υπηρετών του Θεού».

Συμπλήρωσε δε, ότι υπάρχει και άλλη μία πραγματικότητα, λέγοντας: «Πόσα αστέρα έχουμε δει και μετά σβήνουν και πέφτουν. Όμως, το να είσαι υπηρέτης των υπηρετών είναι όμορφο, δεν τελειώνει».

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο ταξίδι της επιστροφής από τις ΗΠΑ επανέλαβε όσα τόνισε στις ομιλίες του για την παιδοφιλία χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα» και επισημαίνοντας πως «όταν ένας ιερέας είναι αυτός που κακοποιεί ένα παιδί είναι ακόμα πιο σοβαρό, πρόκειται για ιεροσυλία».

Όσο για εκείνους που έγιναν μάρτυρες αυτών των εγκλημάτων, αλλά προτίμησαν τη σιωπή, ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας δήλωσε: «Είναι ένοχοι κι εκείνοι που το κάλυψαν, κάποιοι επίσκοποι που το κάλυψαν».

Ο Πάπας Φραγκίσκος, όμως, ερωτήθηκε για τη θέση της γυναίκας στην εκκλησία, σχετικά με την οποία απάντησε ότι δεν πρόκειται να χειροτονηθούν γυναίκες κληρικοί, επικαλούμενος τον Πάπα Ιωάννη Παύλο που είχε υποστηρίξει ότι δεν τίθεται θέμα ρατσισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, όπως επισήμανε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας «η εκκλησία είναι γυναίκα, είναι η νύφη του Χριστού, και η Παναγία είναι πιο σημαντική από τον Πάπα, από τους επισκόπους και τους ιερείς».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.