ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε γιατί αυτή η 11χρονη ανακηρύχθηκε Aγία μετά θάνατον -Ουρές καθολικών για να προσκυνήσουν (φωτό)

Δείτε γιατί αυτή η 11χρονη ανακηρύχθηκε Aγία μετά θάνατον -Ουρές καθολικών για να προσκυνήσουν (φωτό)

Το σώμα ενός 11χρονου κοριτσιού που δολοφονήθηκε στην Ιταλία σχεδόν έναν αιώνα πριν και ανακηρύχθηκε Aγία από την Καθολική Εκκλησία με απόφαση του Βατικανού, βρίσκεται στο Ιλλινόις αυτή την εβδομάδα.

Χιλιάδες καθολικοί συγκεντρώθηκαν στην Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στο Orland Park την Τετάρτη για να δουν τα λείψανα της Αγίας Μαρίας Γκορέτι, πολιούχου της αγνότητας, των θυμάτων βιασμού, της καθαρότητας και της συγχώρεσης.

Τα σχεδόν πλήρη σκελετικά υπολείμματα που περιβάλλεται από ένα κέρινο άγαλμα βρίσκονται τοποθετημένα σε ένα γυάλινο φέρετρο.

Η International Business Times αναφέρει ότι όταν η Μαρία Goretti ήταν μόλις 11 χρονών, ο γείτονάς της, Αλεσάντρο Σερενέλι προσπάθησε να τη βιάσει με την απειλή μαχαιριού.

Το κορίτσι τον χτύπησε και του είπε ότι θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να τον αφήσει να την βιάσει. Εκείνος εξοργίστηκε και την μαχαίρωσε 14 φορές.

Ωστόσο η Γκορέτι από το νεκροκρέβατο της, κρατώντας μία εικόνα της Παναγίας συγχώρεσε τον δολοφόνο της πριν υποκύψει στα τραύματά της.

Ο Σερενέλι συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ετών. Μετά την απελευθέρωσή του κλείστηκε μοναστήρι, όπου πέθανε το 1970 σε ηλικία 87 ετών.

Το 1950, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανακήρυξε τη Μαρία Γκορέτι Αγία, ενώ από είχε ήδη ανακηρυχθεί Οσία από τον Πάπα Πίου ΧΙΙ το 1947. Η μνήμη της εορτάζεται στις 6 Ιουλίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέθεσε σε έξι ομοσπονδιακούς πράκτορες την προστασία των λειψάνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.