ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάπας Φραγκίσκος: “Φοβάμαι περισσότερο τα …κουνούπια από τους τρομοκράτες”

Πάπας Φραγκίσκος: “Φοβάμαι περισσότερο τα …κουνούπια από τους τρομοκράτες”

Το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Αφρική,  η πρώτη του επίσκεψη στην ήπειρο, γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, στον απόηχο του μακελειού στο Παρίσι και τις νέες απειλές  του ISISπρος την Δύση.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο καθώς πήγαινε στο Ναϊρόμπι, εάν είναι νευρικός λόγω του κινδύνου για τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κένυα, την Ουγκάντα και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ο επικεφαλής του Βατικανού ανέφερε πως «ανησυχεί περισσότερο για τα κουνούπια».

«Η εμπειρία δείχνει ότι η βία, η σύγκρουση και η τρομοκρατία τρέφονται από το φόβο, την απόγνωση, την καχυποψία και γεννιούνται από τη φτώχεια και την απογοήτευση», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τονίζοντας ακόμη ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η βία και το μίσος στο όνομα του Θεού.

Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν βγει στους δρόμους του Ναϊρόμπι και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν, καθώς υπάρχει πάντα η τρομοκρατική απειλή του παρακλαδιού της αλ- Κάιντα στην ανατολική Αφρική, της αλ-Σαμπάμπ, η οποία έχει κάνει πολλές επιθέσεις στην Κένυα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο «πρόγραμμα» του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας περιλαμβάνεται μια επίσκεψη σε μία παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι, σε ένα ναό Χριστιανών Μαρτύρων στην Ουγκάντα, όπως και σε ένα τζαμί και έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.