ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φρούριο το Βατικανό για το “Ιωβηλαίο”: Drones, ανιχνευτές μετάλλων και πάνω από 2000 αστυνομικοί επί ποδός! [φωτο]

Φρούριο το Βατικανό για το “Ιωβηλαίο”: Drones, ανιχνευτές μετάλλων και πάνω από 2000 αστυνομικοί επί ποδός! [φωτο]

Ξεκινά σήμερα το “Αγιο Έτος των καθολικών (Ιωβηλαίο), το οποίο και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου συνέρρευσαν πάνω από 50.000 πιστοί, και σε όλη την Ρώμη είναι δρακόντεια με περισσότερους από 2.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να περιπολούν σε ευαίσθητους στόχους όπως το Βατικανό, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα αξιοθέατα.

vatica

Κατά την διάρκεια όλης της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην περιοχή του Τίβερη αλλά ακόμη και στους υπονόμους της Αιώνιας Πόλης. vati2

Η πρόσβαση των αυτοκινήτων στην «κόκκινη ζώνη» γύρω από την περιοχή του Αγίου Πέτρου είναι αυστηρά περιορισμένη, ενώ στην πλατεία τοποθετήθηκαν τριάντα μηχανήματα για την ανίχνευση μετάλλου κάτω από τα οποία πρέπει να περνούν υποχρεωτικά οι πιστοί. vati6

Μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, υπάρχει φόβος ότι η Ρώμη και το Βατικανό, μπορεί να αποτελέσουν έναν από τους επόμενους στόχους των τζιχαντιστών. vati4

Ειδικά «drone» της ιταλικής αστυνομίας πετούν διαρκώς πάνω από την περιοχή του παπικού κρατιδίου, ενώ με εκατοντάδες κάμερες κλειστού κυκλώματος ελέγχονται, επίσης, οι κύριοι δρόμοι στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, ενώ επιβλήθηκε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την πρωτεύουσα.

Το άνοιγμα της «Αγίας Πύλης»

Μετά την λειτουργία στο Βατικανό και το άνοιγμα της «Αγίας Πύλης», κάτω από την οποία θα περνούν οι προσκυνητές, ο ποντίφικας πρόκειται να μεταβεί στην πλατεία Ντι Σπάνια, για να εναποθέσει λουλούδια και στεφάνι στο άγαλμα της Παρθένου, σύμφωνα με τοπική παράδοση της ιταλικής πρωτεύουσας. vati1

Οι υπεύθυνοι των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας θέλησαν να τονίσουν, τις ημέρες αυτές, πως σε καμία περίπτωση ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης δεν μπορεί να μηδενιστεί, αλλά ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίησή του.

Αναλυτές εκτιμούν πως το Ιωβηλαίο θα προσελκύσει 33 εκατομμύρια επισκέπτες. Όμως ξενοδόχοι αναφέρουν πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι οδήγησαν σε πολλές ακυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πάπας Φραγκίσκος, πάντως, έκανε σαφές ότι το “Αγιο Έτος των καθολικών, δεν πραγματοποιείται μόνον στην Ρώμη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, οι πιστοί, μπορούν να επισκεφθούν, με ειλικρινές αίσθημα μετάνοιας, και μια απλή ρωμαιοκαθολική εκκλησία σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν μέχρι το Βατικανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.