Βατικανό: «Εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις καλές διμερείς σχέσεις Αγίας Έδρας και ΗΠΑ»

Βατικανό: «Εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις καλές διμερείς σχέσεις Αγίας Έδρας και ΗΠΑ»

Μια λιτή ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η Αγία Έδρα, με θέμα την συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, νωρίς σήμερα το πρωί στο Βατικανό.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις καλές διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Αγία Έδρα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και για την κοινή στράτευση υπέρ της ζωής, της θρησκευτικής ελευθερίας και συνείδησης». «Παράλληλα- σημειώνει η Αγία Έδρα- εκφράσθηκε η ευχή υπέρ μιας γαλήνιας συνεργασίας ανάμεσα στην χώρα αυτή και στην Καθολική Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δραστηριοποιείται υπέρ των πολιτών στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της βοήθειας των μεταναστών».

Το Βατικανό υπογραμμίζει, τέλος, ότι «οι συνομιλίες επέτρεψαν μια ανταλλαγή απόψεων επί ορισμένων θεμάτων που άπτονται της διεθνούς επικαιρότητας και της προαγωγής της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, διαμέσου της πολιτικής διαπραγμάτευσης και του διαθρησκειακού διαλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων».

Ο πάπας δώρισε στον ένοικο του Λευκού Οίκου την τελευταία εγκύκλιό του με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, για τη συγγραφή της οποίας, όπως έχει πει επανειλημμένα, εμπνεύστηκε και από την δράση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.