Πάπας Φραγκίσκος: Μην αφαιρείτε την γλουτένη από τον αγιασμένο άρτο

Πάπας Φραγκίσκος: Μην αφαιρείτε την γλουτένη από τον αγιασμένο άρτο

Εντολή στους επισκόπους ώστε ο αγιασμένος άρτος που χρησιμοποιούν στην Θεία Λειτουργία να περιέχει υψηλή ποσότητα γλουτένης έδωσε το Βατικανό.

Ο Καρδινάλιος Ρόμπερτ Σάρα, με γράμμα του στους επισκόπους , μετέφερε τις εντολές του Πάπα Φραγκίσκου για την ποιότητα του άρτου και του κρασιού.

Ζήτησε να μην χρησιμοποιούνται συστατικά που θα αντικαθιστούν την γλουτένη, αν και μέχρι σήμερα επιτρέπονταν η χαμηλή ποσότητα αυτής στην όστια ενώ σημειώνεται στην επιστολή πως θα πρέπει να παρασκευάζεται από ανθρώπους διακεκριμένους για την ακεραιότητά τους.

Απαγόρευσε μάλιστα την προσθήκη φρούτων ή ζάχαρης ενώ συμπλήρωσε πως και το κρασί θα πρέπει να μην επιλέγεται τυχαία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.