Πάπας Φραγκίσκος: Ευλόγησε θύμα επίθεσης με οξύ και τώρα εκείνη θέλει να ζήσει

Πάπας Φραγκίσκος: Ευλόγησε θύμα επίθεσης με οξύ και τώρα εκείνη θέλει να ζήσει

Η Κονσουέλα Κόρντομπα, μια νεαρή γυναίκα από την πόλη Istmina στη βορειοδυτική Κολομβία θέλησε να προβεί σε ευθανασία στις 29 Σεπτεμβρίου διότι δεν άντεχε να βλέπει τον εαυτό της.

Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της το 2012, ήταν μια όμορφη κοπέλα μέχρι το 2.000, όταν ο πρώην σύντροφός της την περιέλουσε στο πρόσωπο με οξύ.

Παρά τις 87 χειρουργικές επεμβάσεις η Κονσουέλα εξακολουθεί να είναι παραμορφωμένη, αναπνέει με ειδικά σωληνάκια και τρέφεται μόνο με υγρή τροφή ενώ πρόσφατα μια μόλυνση στον εγκέφαλο χειροτέρεψε την υγεία της. Η απόφαση να κάνει ευθανασία είναι σύμφωνη με τον νόμο στην χώρα της, όπου η ευθανασία επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη στην Κολομβία, συναντήθηκε με την Κονσουέλα και εκείνη τον ρώτησε αν έχει την έγκρισή του να κάνει ευθανασία. Ο Ποντίφικας της ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την απόφασή της και της είπε πως την βρίσκει «όμορφη και γενναία».

«Μου είπε όχι, μου είπε ότι είμαι πολύ γενναία και πολύ όμορφη. Αυτό μου άλλαξε τη ζωή, τώρα θέλω να ζήσω», δήλωσε η νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι ο θεός θα φέρει την γαλήνη στη ζωή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.