Σαντ`Αμπρότζιο: Το «ροζ» μοναστήρι των οργίων της Ρώμης (φωτό)

Σαντ`Αμπρότζιο: Το «ροζ» μοναστήρι των οργίων της Ρώμης (φωτό)

Μία απίστευτη ιστορία ενός «βρώμικου» καθολικού μοναστηριού, στη Ρώμη του 19ου αιώνα, έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Σεξ μεταξύ μοναχών αλλά και ιερέων, φόνοι, αποπλάνηση και στο επίκεντρό της, μία γυναίκα, η Μαρία Λουίζα.

Στο σκάνδαλο του Σαντ’ Αμπρότζιο, η όμορφη νεαρή μοναχή έπεισε τις υπόλοιπες ότι είχε οράματα και δεχόταν επισκέψεις από τους ουρανούς ώστε να συμμετέχουν σε μία ανεξέλεγκτη σεξουαλική δραστηριότητα, με άνδρες και γυναίκες.

Ολα αυτά τα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Χέρμπερτ Βολφ, επικεφαλής μελετητής της Καθολικής εκκλησίας, που έμαθε αυτή την ιστορία όταν έγινε ένας από τους πρώτους που του επετράπη η είσοδος στα αρχεία της Συνόδου για το Δόγμα της Πίστης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η άτακτη μοναχή είχε σεξουαλικές επαφές με άλλες δόκιμες, είχε ερωτική σχέση με θεολόγο- με την πρόφαση ότι την κατείχε πνεύμα- και θεωρείται ότι δολοφόνησε τρεις άλλες μοναχές. Το κουβάρι όμως άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία Γερμανίδα πριγκίπισσα έφυγε από το μοναστήρι αηδιασμένη.

Η πριγκίπισσα Καταρίνα φον Χοχενζόλερν-Σιγκμαρίνγκεν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρώμη όταν ήταν 17 ετών, το 1834, όπου υιοθέτησε την καθολική πίστη στην αυστηρή μορφή της. Το νεαρό απελευθερωμένο κορίτσι μετατράπηκε σε μία ευσεβή καθολική αρχόντισσα. Το 1858, έχοντας μείνει χήρα δύο φορές, η Γερμανίδα αριστοκράτισσα επέστρεψε στη Ρώμη στα 41 της και μπήκε στη μονή του Σαντ’ Αμπρότζιο, το οποίο δεχόταν γυναίκες κάθε ηλικίας

Η πριγκίπισσα Καταρίνα

Κατά τη 15μηνη διαμονή της, η Καταρίνα διαπίστωσε ύποπτες σχέσεις ανάμεσα στην Μαρία Λουίζα και έναν άνδρα ονόματι Πίτερ Κρέουζμπουργκ και είδε μοναχές να κάνουν «ανάρμοστες πράξεις». Κάποτε, η πριγκίπισσα διάβασε μία επιστολή του προς τη Μαρία. Περιελάμβανε ερωτικά υπονοούμενα και «εξαιρετικά άσεμνες εκφράσεις», καθώς ζητούσε από τις δύο μοναχές να κάνουν σεξ μαζί του.

Όταν εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το μοναστήρι η Καταρίνα κινδύνευσε, καθώς σύμφωνα με την ίδια τη δηλητηρίασαν προσπαθώντας να της κλείσουν το στόμα. Παρότι ασθένησε σοβαρά, επέζησε από την απόπειρα δολοφονίας και έγραψε ένα απελπισμένο γράμμα στον ξάδερφό της, Γκούσταβ Αντολφ ζου Χοχενλόχε- Σίλινγκσφερστ, σύμβουλο του Πάπα, στο οποίο ανέφερε ότι την κακοποιούσαν και ότι φοβόταν για τη ζωή της. Λίγες εβδομάδες μετά από τη διαφυγή της, η Καταρίνα έκανε καταγγελία στο Βατικανό ενάντια στις μοναχές.

Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε τα μυστικά του Σαντ’ Αμπρότζιο. Κατά τη διάρκειά της, μία άλλη μοναχή- που είχε εκδιωχθεί από την εκκλησία- αποκάλυψε ότι η Μαρία την άγγιζε για να τη θεραπεύσει και γιατί ο Θεός της έλεγε να το κάνει. «Οι δόκιμες έκαναν ανάρμοστες πράξεις με την Μαρία, ανταλλάσσοντας φιλιά και άλλες πράξεις οικειότητας», σημείωνε η αναφορά από την έρευνα που παρουσιάστηκε στον Πάπα. «Την παραμονή της ορκωμοσίας τους, γίνονταν λεσβιακές τελετές μύησης. Επίσης, οι γυναίκες έρχονταν σε συνουσία και όλα αυτά υπό την επίφαση της ουράνιας αγιοποίησης», σημειώνεται επίσης.

Μιλώντας για τις συναντήσεις της με τη Μαρία Λουίζα, μία άλλη μοναχή, η Μαρία Γκιασίντα ανέφερε «Οι άσεμνες πράξεις περιελάμβαναν αγγίγματα στα χέρια, τα σώματά μας και 2-3 φορές χρησιμοποίησα τη γλώσσα μου. Περισσότερο ήθελε να αγγίζονται τα σώματά μας, το οποίο το ονόμαζε ”δόσιμο” και μου ζητούσε να ξαπλώνω σε συγκεκριμένες στάσεις, με τα χέρια μου ψηλά, ενώ εκείνη ”περιέπλεκε” το σώμα της στο δικό μου, όπως το έλεγε».

Δεν ήταν όμως μόνο γυναίκες στο κρεβάτι της Μαρίας, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες και ένας ιερέας τις «ευλογούσε». «Ξεκινούσε δίνοντάς μου την ευλογία και στη συνέχεια γονάτιζε, με φιλούσε στο πρόσωπο, στο στόμα και με κρατούσε σφικτά αγκαλιά», λέει η μοναχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα αποκάλυψε ότι είχε προσπαθήσει να σκοτώσει άλλη μία μοναχή, δίνοντάς της όπιο, ενώ θεωρείται υπεύθυνη για το θάνατο τριών ακόμη γυναικών. Για τα εγκλήματά της, καταδικάστηκε σε φυλάκιση σε απόλυτη απομόνωση για 18 χρόνια, ενώ το μοναστήρι διαλύθηκε. Στη σύγχρονη εποχή, το κτίσμα έχει χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων στεγάζοντας ένα κλαμπ διασκέδασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.