Πάπας Φραγκίσκος: Να ακούσουμε την προφητική φωνή όσων επέζησαν των πυρηνικών ολοκαυτωμάτωνι»

Πάπας Φραγκίσκος: Να ακούσουμε την προφητική φωνή όσων επέζησαν των πυρηνικών ολοκαυτωμάτωνι»

Σε συνέδριο που πραγματοποιείται στο Βατικανό, με την συμμετοχή επιστημόνων, κληρικών και βραβευθέντων Νόμπελ, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στους πολεμικούς και πυρηνικούς εξοπλισμούς, οι οποίοι πρέπει να αναθεωρηθούν ώστε να δοθεί περισσότερη σημασία σε σημαντικότερα ζητήματα όπως η παιδεία και η οικολογία.

«Η πραγματική μείωση των εξοπλισμών δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν υπάρξει, συγχρόνως, και ένας ολικός αφοπλισμός: αν δεν πραγματοποιηθεί αναθεώρηση, για να απομακρυνθεί από τις ψυχές η πολεμική ψύχωση», τόνισε ο ποντίφικας.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, «η κοινωνική και προσωπική διάσταση πρέπει να αλληλοσυμπληρωθούν». Παράλληλα, χαρακτήρισε τον αφοπλισμό «μια εφαρμόσιμη ουτοπία» και ζήτησε «στις διεθνείς σχέσεις να μην έχει θέση κύριας σημασίας η πυρηνική ενέργεια και απειλή».

Ο πάπας κατήγγειλε τόσο την απόκτηση των πυρηνικών εξοπλισμών, όσο και την απειλή ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ζήτησε να εισακούσουν, όλοι, «την προφητική φωνή όσων επέζησαν των πυρηνικών ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αργεντινός ποντίφικας, παράλληλα, υπενθύμισε ότι πολλές χώρες επενδύουν όλο και περισσότερα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ «βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές προτεραιότητες της ανθρωπότητας του υποφέρει: την καταπολέμηση της φτώχειας, την προαγωγή της ειρήνης, την εφαρμογή σχεδίων για την παιδεία, την υγεία και την οικολογία, αλλά και την ανάπτυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.