ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Bατικανό: «Ο Β.Πούτιν ενστερνίζεται τις χριστιανικές αξίες & προστατεύει τους Χριστιανούς»

Bατικανό: «Ο Β.Πούτιν ενστερνίζεται τις χριστιανικές αξίες & προστατεύει τους Χριστιανούς»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται σήμερα στη Ρώμη και στο Βατικανό, για μια επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποιείται σε ένα πλαίσιο κρίσης των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του, Σέρτζο Ματαρέλα, τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Τζουζέπε Κόντε, καθώς και με τους δύο αντιπροέδρους της ιταλικής κυβέρνησης, τον Ματέο Σαλβίνι και τον Λουίτζι ντι Μάιο.

«Τα οικονομικά ζητήματα θα έχουν προτεραιότητα. Οι εμπορικές ανταλλαγές μας δεν καταφέρνουν να ανέβουν και πάλι στο επίπεδο που ήταν πριν από το 2014 (54 δισεκ. δολάρια)», υπογράμμισε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την παραμονή της επίσκεψης.

Η ιταλική κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 13 μήνες, αντιμετωπίζει ευνοϊκά τον Πούτιν. Ο Σαλβίνι, αρχηγός της Λέγκας, είναι ένας από τους ένθερμους θαυμαστές του.

«Άνδρες όπως αυτόν, που έχουν στην καρδιά τους το συμφέρον των πολιτών τους, χρειαζόμαστε δεκάδες» στην Ιταλία, δήλωσε.

«Θα είμαστε αυτοί που θα προωθήσουν μια αναθεώρηση του συστήματος κυρώσεων», που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. μετά την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, είχε δηλώσει στην αρχή της θητείας του ο Κόντε.

Στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντήσει στο Βατικανό τον πάπα Φραγκίσκο. Αυτή θα είναι η τρίτη μεταξύ των δύο ανδρών. Εκείνος είχε υποδεχθεί για τελευταία φορά τον Ρώσο πρόεδρο, τον Ιούνιο του 2015.

Με την ευκαιρία εκείνη ο πάπας είχε καλέσει τον επικεφαλής του Κρεμλίνου «να κάνει μια σημαντική και ειλικρινή προσπάθεια για να φέρει την ειρήνη» στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να καταδικάσει τις ρωσικές ενέργειες στη χώρα αυτή, όπως επιθυμούσαν οι Ουκρανοί καθολικοί.

Ως έναν «θρησκευόμενο άνθρωπο που ενστερνίζεται τις χριστιανικές αξίες», χαρακτήρισε τον Πούτιν ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας θεωρείται θρησκευόμενος άνθρωπος και νομίζω ότι αναγνωρίζει ότι ο πάπας της Ρώμης ενσαρκώνει αξίες οι οποίες είναι για τον ίδιο προσωπικά σημαντικές», δήλωσε ο Πιέτρο Παρολίν σύμφωνα με τον ιστότοπο Vatican News.

«Εκτός των άλλων, η Ρωσία αντιμετωπίζει με προσοχή παρόμοια ζητήματα, όπως η υπεράσπιση των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και η κρίση των χριστιανικών αξιών στη δυτική κοινωνία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Πούτιν με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πιέτρο Παρολίν είπε ότι «αυτή θα δώσει την δυνατότητα να συζητηθούν τα ζητήματα αυτά, όπως επίσης και οι διενέξεις στην Ουκρανία και τη Συρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.