ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απαλλάχτηκε ο Γάλλος καρδινάλιος για τη σιωπή του σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Απαλλάχτηκε ο Γάλλος καρδινάλιος για τη σιωπή του σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Το περασμένο Μάρτιο το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον καρδινάλιο Φιλίπ Μπαρμπαρέν σε 6μηνη φυλάκιση για την σιωπή του στις σεξουαλικές κακοποιήσεις προσκόπων από τον ιερέας Μπερνάρ Πρενά.

Δικαστήριο της Γαλλίας απήλλαξε την Πέμπτη σε δεύτερο βαθμό τον καρδινάλιο Φιλίπ Μπαρμπαρέν, αρχιεπίσκοπο της Λιόν, ο οποίος είχε καταδικασθεί γι’ αποσιώπηση των σεξουαλικών επιθέσεων σε ανηλίκους από έναν ιερέα της ενορίας του.

Tον περασμένο Μάρτιο, το δικαστήριο καταδίκασε τον 69χρονο αρχιερέα, το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Γαλλικής Εκκλησίας που προσάγεται, σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, διότι δεν είχε καταγγείλει στη δικαιοσύνη τις σεξουαλικές κακοποιήσεις προσκόπων από μέρους του ιερέα Μπερνάρ Πρενά στο διάστημα 1971-1991.

«Η αδικία τούτη σήμερα αποκαταστάθηκε», δήλωσε ικανοποιημένος έξω από το δικαστήριο ο Ζαν-Φελίξ Λυσιανί, ένας από τους συνηγόρους του Μπαρμπαρέν.

Ο αρχιεπίσκοπος είχε εφεσιβάλλει αμέσως την καταδίκη του, υποστηρίζοντας πως δεν είναι ένοχος ενώπιον της δικαιοσύνης των ανθρώπων. Ο πάπας αρνήθηκε την παραίτηση του Μπαρμπαρέν, που όμως ζήτησε «συγγνώμη για τις δικές του παραλείψεις» από τις οικογένειες των θυμάτων.

«Ουδέποτε πάσχισα να κρύψω, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψω τα μυσαρά τούτα εγκλήματα», δήλωσε ο ίδιος, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων δεν σταμάτησαν στιγμή να καταγγέλλουν την “ομερτά” που εξύφανε γύρω από την υπόθεση το Βατικανό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη του Πρενά, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατά συρροή σεξουαλικής κακοποίησης πολλών αγοριών, ξεκίνησε εντός του μηνός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.