ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανησυχία στο Βατικανό με την υγεία του Πάπα: Τέλος στο χειροφίλημα – Αλλάζει ακόμα και η Θεία Κοινωνία

Ανησυχία στο Βατικανό με την υγεία του Πάπα: Τέλος στο χειροφίλημα – Αλλάζει ακόμα και η Θεία Κοινωνία

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, τ’ ότι ο Πάπας Φραγκίσκος αισθάνεται αδιάθετος και είχε έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν κορωνοϊό, το Βατικανό αποφάσισε να σταματήσει το χειροφίλημα στους παπάδες, ενώ και η Θεία Κοινωνία πλέον θα λαμβάνεται στα… χέρια και όχι στο στόμα.

Συγκεκριμένα, η καθολική επισκοπή της Μεσσίνας στην Σικελία έκανε τις συστάσεις ως απάντηση στην ταχεία άνοδο των λοιμώξεων στην Ιταλία. Σε επίσημη δήλωση, οι θρησκευτικές Αρχές της επαρχίας της Σικελίας, έγραψαν: «Ενόψει της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θεωρείται σκόπιμο να συμμορφωθούμε με ορισμένες διατάξεις και μέτρα υγιεινής. Ως προφύλαξη συμβουλεύουμε να διανέμετε η θεία κοινωνία στα χέρια των πιστών και όχι κατευθείαν στην γλώσσα, όπως συνηθίζεται, καθώς και να αποφεύγετε η σωματική επαφή – χειραψίες.» Συνιστάται επίσης, το δοχείο που περιέχει ιερό νερό, να παραμείνει προσωρινά άδειο.

Οι ιταλικές Αρχές «παλεύουν» για να περιορίσουν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, την ώρα που στην χώρα καταγράφονται 14 θάνατοι και πάνω από 520 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αρκετές εκκλησίες, τόσο στο βόρειο τμήμα της χώρας – το κέντρο της εστίας – όσο και στο νότο, είναι επίσης σε αυξημένη κατάσταση συναγερμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι θρησκευτικές αρχές στην Πάντοβα, την Βιτσέντσα και το Μιλάνο, κοντά στις περιοχής της κόκκινης ζώνης του κορωνοϊού στην Ιταλία, ανέστειλαν όλους τους θρησκευτικούς εορτασμούς μέχρι την προσεχή Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων κατηχισμού των παιδιών. Παράλληλα, οι γάμοι και οι κηδείες θα τελούνται μόνο παρουσία πολύ στενών συγγενών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.