ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η ανησυχία για τον Πάπα – Ακύρωσε για 3η μέρα τις δημόσιες εμφανίσεις του

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η ανησυχία για τον Πάπα – Ακύρωσε για 3η μέρα τις δημόσιες εμφανίσεις του

Ο Πάπας Φραγκίσκος ακυρώνει τις επίσημες υποχρεώσεις του για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με εμφανή συμπτώματα κρυολογήματος αναστατώνοντας την Ιταλία που πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα από τον κορονοϊό.

Ο 83χρονος Πάπας, ο οποίος έχασε μέρος του ενός πνεύμονά του σε αναπνευστική ασθένεια στο παρελθόν, δεν έχει ακυρώσει ποτέ τόσες επίσημες εκδηλώσεις στην διάρκειας της επταετούς θητείας του στην Αγία Έδρα.

Ωστόσο συνεχίζει να εργάζεται από την κατοικία του στο ξενοδοχείο Santa Marta του Βατικανού και δέχεται ιδιωτικά, δήλωσε το Γραφείο Τύπου του Βατικανού.

Κορονοϊός και… Πάπας

Το Σάββατο (28.02.2020), ο Ποντίφικας δέχτηκε τον επικεφαλής του γραφείου των επισκόπων του Βατικανού, τους πρεσβευτές στο Λίβανο και τη Γαλλία και έναν Ουκρανικό αρχιεπίσκοπο.

Ακυρώθηκαν όμως οι δύο προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις του στο Αποστολικό Παλάτι όπου ο Πάπας θα έδινε λόγο και θα χαιρετούσε μεγάλο αριθμό πιστών.

Την Κυριακή (01.03.2020), ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται να αναχωρήσει από την Αγία Έδρα με προορισμό τη ρωμαϊκή επαρχία για μια εβδομάδα στο πλαίσιο της Σαρακοστής.

Ο Πάπας εμφανίστηκε τελευταία φορά ενώπιον πιστών την Τετάρτη (26.02.2020), όταν εθεάθη να βήχει και να φυσά τη μύτη του κατά τη διάρκεια μίας Τετάρτης Μυστικής Τετάρτης.

Την επομένη, ακύρωσε τη συμμετοχή του σε συνάντηση με άλλους ιερείς και την Παρασκευή (28.02.2020) σε μια διάσκεψη του Βατικανού που είχε θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Βατικανό δεν αποκάλυψε τη ακριβή φύση της ασθένειας του Ποντίφικα, λέγοντας ότι έχει μόνο μια “μικρή αδιαθεσία”.

Ωστόσο, το γεγονός της απουσίας του Πάπα Φραγκίσκου σκορπά ανησυχία αφού συμπίπτει με τον γενικό συναγερμό στην Ιταλία σχετικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού, το οποίο έχει μολύνει περισσότερους από 800 ανθρώπους και έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 20 νεκρούς, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

πηγή: dailymail.co.uk

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.