ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πάπας Φραγκίσκος: «Τα φτωχότερα και ασθενέστερα κράτη να πάρουν πρώτα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Πάπας Φραγκίσκος: «Τα φτωχότερα και ασθενέστερα κράτη να πάρουν πρώτα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

O πάπας Φραγκίσκος είπε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σήμερα πως τα φτωχότερα και τα ασθενέστερα μέλη της κοινωνίας θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση εκείνα που θα λάβουν θεραπεία, όταν θα είναι έτοιμο ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.

Μιλώντας από το Βατικανό, σε ένα βιντεομήνυμα προς τα Ηνωμένα Έθνη, ο Φραγκίσκος σημείωσε πως η πανδημία Covid-19 παγκοσμίως υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να προκριθεί η δημόσια υγεία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια.

«Εάν κάποιος θα πρέπει να προτιμηθεί, ας είναι οι φτωχότεροι, οι πιο ευάλωτοι, εκείνοι που τόσο συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις διακρίσεις, διότι δεν έχουν ούτε ισχύ ούτε οικονομικούς πόρους», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, οι πλούσιες χώρες δεν θα πρέπει να συσσωρεύουν τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί εναντίον του «εθνικισμού του εμβολίου», προτρέποντας τις χώρες να ενταχθούν σε μια παγκόσμια συνθήκη για να μοιράζονται τα εμβόλια με τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο Φραγκίσκος επανέλαβε την έκκληση προς τις πλούσιες χώρες να μειώσουν ή να χαρίσουν τα χρέη που βαρύνουν τις φτωχές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς θεσμούς προκειμένου να μπορέσουν να «ανταποκριθούν ταχύτερα στην ραγδαία αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ των σούπερ-πλουσίων και των μόνιμα φτωχών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.