ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βατικανό: «Ηθικά αποδεκτά τα εμβόλια»

Βατικανό: «Ηθικά αποδεκτά τα εμβόλια»

To Βατικανό έκανε λόγο για «ηθικά αποδεκτά» εμβόλια και προέτρεψε τους Καθολικούς να εμβολιαστούν.

Στα εμβόλια συμπεριλαμβάνονται μάλιστα και εκείνα που παρασκευάστηκαν από κύτταρα προερχόμενα από ιστούς αποβλημένων εμβρύων του περασμένου αιώνα.

«Είναι ηθικά αποδεκτό να λαμβάνουμε εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν χρησιμοποιήσει κυτταρικές σειρές από αποβλημένα έμβρυα στη διαδικασία έρευνας και παραγωγής τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα της Συνέλευσης του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης που ενέκρινε ο Πάπας και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το σημείωμα «σχετικά με την ηθική της χρήσης ορισμένων εμβολίων κατά της Covid-19» υπενθυμίζει τις θέσεις της Εκκλησίας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, διευκρινίζοντας ότι η σύνδεση μεταξύ ενός ατόμου που εμβολιάζεται και των αμβλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο αιώνα είναι «μακρινή».

Σημειώνεται ότι πολλοί ερευνητές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού εμβολίων κατά του κορωνοϊού (ανάμεσά τους και αυτά των Astra Zeneca, Moderna και Pfizer, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής), έχουν χρησιμοποιήσει βλαστοκύτταρα από αποβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980, που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως «κυτταρικές σειρές».

Κάτι που έθεσε ζήτημα ηθικότητας σε αρκετές χώρες του κόσμου, ιδίως στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Αυστραλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η χρήση αυτών των εμβολίων δεν συνεπάγεται ηθική έγκριση της άμβλωσης», σημειώνει επίσης το Βατικανό, καλώντας τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας να «παράγουν, να εγκρίνουν, να διανέμουν και να προσφέρουν ηθικά αποδεκτά εμβόλια που δεν δημιουργούν προβλήματα συνείδησης».
Παράλληλα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τονίζει ότι ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη υπέρ του «κοινού καλού», αλλά και για «την προστασία των πιο αδύναμων και των πιο εκτεθειμένων», αν και πρέπει να παραμείνει «εθελοντικός». Μια θέση που αντιτίθενται στα αντιεμβολιαστικά κινήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, η Συνέλευση του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης αναφέρεται στο «ηθικό καθήκον» της φαρμακευτικής βιομηχανίας, των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών να κάνουν τα εμβόλια κατά της Covid-19 «προσβάσιμα ακόμη και στις φτωχότερες χώρες», επαναλαμβάνοντας την επείγουσα έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.